Noutăți

Mihai Mălaimare: “Trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului”

 •  
 •  
 •  

Mesaj postat pe 25 iulie 2014 de actorul Mihai Mălaimare pe pagina sa de Facebook:
*
”Citesc cu interes cartile lui Eugen Delcea si consider si eu ca Dacia preistorica a lui Densusianu este ” biblia sufletului romanesc”. Asa este, asa trebuie sa fie, prea multe semne ma indeamna sa cred acest lucru. Si, de foarte buni ani, mai exista unul cat se poate de neindoielnic: prea multi ticalosi, prea multi tradatori de neam, prea multi vanduti, prea multi nemernici, prea multi diavoli salasluiesc intre noi, incearca sa ne curme gandirea, credinta si viata. Acesta mi se pare cel mai plauzibil argument ca traim in Romania – Dacia – Gradina Maicii Domnului, ca Densusianu avea dreptate si ca, daca acum nu ne putem inca impune vointa intru apararea drepturilor noastre sfinte, macar sa incercam sa fim mandri fie si in sufletul nostru ca suntem urmasii celor care au faurit civilizatia umana asa cum este ea cunoscuta. De foarte multa vreme, de la tradarea care a facut sa cada Sarmisegetuza, deasupra noastra pluteste un nor intunecat de ura, neintelegere si dezbinare. Cand ploua pacla aceasta se scurge in pamant si iarba este mai verde si cerul este mai albastru decat oricand. Asa va fi si viitorul acestei tari!”
*

Sursa:  http://www.facebook.com/malaimare.mihai


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Mihai Mălaimare: “Trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului”

 1. nelupuiu23@yahoo.com // 7 august 2015 at 16:52 // Răspunde

  Sunt convins că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, CRIZA IDENTITARĂ a RUMÂNILOR, ca urmaşi genetici ai Geto-Dacilor, VA LUA SFÂRŞIT !

 2. Daniel,
  Respect pentru munca ta. Nici un dubiu.
  Ce nu are sens este combinatia asta de geto-daci si crestinsim.

  • Geto-dacii practicau crestinismul, inca din secolul I. Si uite ca are sens combinatia!

   Densusianu face o mare eroare acceptand teoria despre varsta de milioane de ani a Pamantului si, mai departe, interpretand in functie de aceasta. In rest, pentru colosalul volum de informatii adevarate pe care ni l-a oferit ar trebui sa-i pupam mormantul.

   Stiu ca suna bulversant, a erezie, dar totusi indraznesc a propune sa acceptam, ca ipoteza de lucru macar, ca Pamantul are 7-8 mii de ani. Parerea mea este ca vom avea surprize URIASE in ceea ce priveste istoria umanitatii si in ceea ce priveste rolul pe care l-a avut, il are si il va avea poporul roman in cadrul acesteia.

   Munca lui Daniel este intradevar impresionanta.

   • mozart,…du-te mài bàiete si te ascunde atunci cind iti dai cu pàrerea ! Oare nu ai altceva mai bun de fàcut ?,…De exemplu, pune mina pe tot ce-ti cade in minà,si studiazà, càci spui niste timpenii, mai mari decit Everestul !!!

   • Si eu cred la fel. Aveti mare dreptate. Ma tem ca toata nebunia cu vechimea de miliarde de ani a Pamantului a fost creata pentru a se putea explica toate teoriile IMPUSE. Fara acest interval mare de timp multe din aceste teorii ar cadea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii