Noutăți

Migranții din Timiș, la un pas sa devină de nestăpânit. Ce spun șefii Poliției de Frontieră la Timisoara

  •  
  •  
  •  

OpiniaTimisoarei.ro: Fluxul continuu de migranti care vor sa traverseze Timisul pentru a ajunge in vestul Europei este din ce in ce mai greu de stavilit. De la inceputul anului pana acum politistii de frontiera au reusit sa prinda 1500 de transfugi care au intrat ilegal in tara si aveau ca tinta vestul Europei. Acestia au fost dusi la centrele special amenajate, insa migrantii nu raman aici tot timpul, ci de dimineata de la 6 pana seara la 10 sunt liberi sa mearga unde isi doresc.

Astfel, in acest timp in care nu sunt supravegheati, sunt liberi sa isi caute calauze care sa ii duca in vestul Europei. Transfugii sunt pregatiti sa plateasca mii de euro pentru a fi ajutati sa-si atinga tinta. Situatia a devenit ingrijoratoare pentru politistii de frontiera.

Migrantii se folosesc de acest beneficiu al azilului politic si intentia pe care am observat ca o au nu este forma de protectie, ci este cazarea in centrele noastre. Acolo ei beneficiaza de un regim semideschis. Ei au timp suficient sa-si gaseasca contacte si sa gaseasca modalitati de a pleca din Romania spre vestul Europei… Sunt trei milioane de migranti in Turcia, iar in Serbia numarul lor se apropie de 10.000. Romania nu cred ca va fi evitata ca si tara de tranzit. Trebuie sa ne intarim la nivel de supraveghere. Situatia ar putea sa devina exploziva”, a declarat comisarul sef Iliuta Cumpanasu de la Politia de Frontiera Timis.

Sursa: OpiniaTimisoarei.ro

Nota noastră: Din păcate, un număr ridicat de naivi cred că România nu este în pericol să fie masiv colonizată cu cetățeni musulmani, pentru că aceștia nu sunt interesați de România, ci de țările din Vestul Europei. Până la un punct, acest lucru este adevărat. Doar că dacă țările din Vestul Europei nu îi vor primi, România riscă să devină o tabără cu refugiați. La început câteva mii, apoi zeci de mii, iar în final se poate prefigura un dezastru greu de gestionat. Deși poliția de frontieră Timiș a reușit să prindă DOAR 1500 de migranți, aceștia rămân pe teritoriul țării noastre!!! Dacă vor veni încă 10.000, chiar dacă sunt ilegali, ei vor fi opriți în România. Greu de spus dacă vor ajunge mai departe sau vor fi constrânși să rămână în România. Apoi, în condițiile în care au un regim semi deschis, înseamnă că pot face în România ce vor ei, ceea ce este foarte grav! În consecință, România este într-un evident pericol de destabilizare. Milioane de imigranți din țările arabe și africane sunt la doi pași de granița noastră, așteptând să ne tranziteze. Doar că tranzitarea se poate transforma în stabilirea în România pe termen lung…


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Migranții din Timiș, la un pas sa devină de nestăpânit. Ce spun șefii Poliției de Frontieră la Timisoara

  1. …de la mie la milioane gata si catralioane…!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii