Noutăți

Mierea de Manuka. De ce este considerat acest tip de miere ca fiind cel mai bun din lume?

  •  
  •  
  •  

În ultimii ani, mierea de Manuka și-a câștigat reputația de cea mai bună miere pentru consum din lume. Cercetările au arătat că acest tip de miere de albine are proprietăți speciale, similare cu ale antibioticelor, ajutând la combaterea SAMR și a infecțiilor, reducând inflamația plăgilor și ajutând la tratarea afecțiunilor de piele cum ar fi acneea sau eczema.

Mierea de Manuka este o miere monoflorală produsă în Australia și Noua Zeelandă din nectarul arborelui mānuka. Este cel mai vâscos tip de miere din lume. Această proprietate se datorează prezenței unei proteine în compoziția sa, proteină care îi conferă mierii și culoare de maro închis.

Mierea de Mānuka are o aromă puternică și uleioasă. Gustul este descris de către apicultorii din noua zeelandă ca fiind unul de “pământ umed”. Studiile preliminare indică faptul că metilglioxal este substanța responsabila pentru activitatea antibacteriană a mierii Manuka. Potrivit altor cercetări desfășurate în paralel, 100 mg/kg de metilglioxal reprezintă nivelul minim necesar pentru a inhiba complet acțiunea stafilococului auriu (Staphylococcus Aureus) sau a bacteriei E.coli.

Mierea obișnui conține în cele mai bune cazuri, dacă este 100% naturală, de la 3 până la 8 mg/kg de metilglioxal. Comparativ, mierea Manuka conține până la 700 mg/kg de metilglioxal.

Totuși înainte de a vă procura acest tip de miere ar trebui să vă asigurați că aceasta este 100% autentică, în caz contrar toate aceste proprietăți nu o să le găsiți în borcan. Luați în considerare faptul că mierea este produsă în Noua Zeelandă, ceea ce o face extrem de scumpă pe piața europeană, lucru de care pot profita comercianții necinstiți.

Mierea de Manuka este marcă înregistrată și doar cea testată de către laboratoarele certificate din Noua Zeelanda este validată ca fiind de cea mai bună calitate.

sursa: webmd.com/

sursa: dailymail.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Mierea de Manuka. De ce este considerat acest tip de miere ca fiind cel mai bun din lume?

  1. Foarte buna. Cu ea se vindeca stafilococul auriu. Iar la pret intr-adevar e un pic scump pentru buzunarul nostru in comparatie cu mierea normala. Insa daca o iei ca un medicament nu cred ca e asa. Eu am luat cu 400 kilogramul, iar pentru un tratament de o luna doua borcane.

  2. In Anglia , in Cornwall , se afla o gradina botanica in Tregothnan (vezi tregothnan garden). Este ceva de vis . In 1880 , au aclimatizat MANUKA !!! . Acum mierea de manuka se produce si in Anglia ! – 420 g = 225 lire ! ( vezi manuka honey tregothnan ) . Cineva , a incercat sa aclimatizeze manuka de tregothnan in Romania , dar nu a reusit . In schimb , in Romania a fost aclimatizata o alta planta melifera deosebita = LOFANT = lophantus anisatus benth . Infloreste din iulie pana da zapada . (vezi lophantus anisatus buzau )= informatie importanta pentru apicultorii din Romania !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii