Noutăți

Miere de albine din CANABIS. Un apicultor și-a antrenat albinele să extragă… rășina din cânepa indiană. VIDEO

Nicholas Trainer este un apicultor mai puțin obișnuit. Acesta este și un susținător al consumului de marijuana în scop medical, motiv pentru care a încercat să combine cele două domenii ale sale de activitate. Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine, pe care acestea îl depozitează în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii, însă spre deosebire de alți colegi din domeniu, Trainer a început să obțină miere din canabis. După ce a antrenat albinele să extragă zahărul din fructe, și nu nectarul din flori, a presupus că acestea ar putea lua inclusiv rășina din canabis pe care să o transforme în propolis și miere.

Albinele nu sunt influențate, la fel ca omul, de stări euforice, date de consumul canabisului, asta pentru că micuțele insecte nu au un sistem endocanabinoid; acesta se găsește doar în creierul mamiferelor. Acest grup de receptori ne permite să experimentăm efectele psihoactive ale canabisului și influențează modul în care percepem durerea. Mierea de albine din canabis are un gust floral, iar culoarea variază între verde, galben și alb în funcție de cultura de canabis folosită. Trainer are 30 de stupi dedicați canabisului.

De la vechii egipteni au rămas mărturii privind modul de recoltare și folosire a mierii. Babilonienii și diferitele civilizații străvechi din India și China utilizau mierea atât ca medicament cât și în ritualuri sau ceremonii.

sursa: http://www.iflscience.com/plants-and-animals/bees-have-supposedly-been-trained-make-honey-cannabis-plants/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii