AIM radionica curs online

Noutăți

Microsoft a inventat sticla inteligentă care poate stoca date pentru 1.000 de ani. Rezistă la apă clocotită, cuptorul cu microunde și zgâriere!

Microsoft, gigantul internetului care a devenit cunoscut prin sistemul de operare Windows, a dat lovitura cu un sistem inteligent de stocare a datelor pe sticlă. Mediul de stocare poate fi citit chiar și peste 1.000 de ani și este o combinație de tehnologie laser cu inteligență artificială.

Pe bucata de sticlă de 7,5 centimetri lungime și 2 milimetri grosime, cercetătorii de de la Microsoft au stocat varianta de înaltă definiție a filmului Superman din 1978, în parteneriat cu studiourile producătoare, Warner Bros.

Proiectul este punctul culminant al unor ani de cercetare, transpus în realitate prin progrese recente în domeniul opticii laser ultra-rapide și inteligenței artificiale, au declarat luni reprezentanții Microsoft, potrivit Business Insider.

Cercetătorii au folosit lasere pentru a inscripționa gravuri în trei dimensiuni pe suprafața sticlei, care ar putea fi citite prin algoritmi de învățare automată, instruiți să citească modelele create atunci când o lumină puternică trece prin sticlă.

Cercetarea face parte din proiectele Microsoft care încearcă să găsească soluții mai eficiente pentru stocarea datelor într-un timp îndelungat. Microsoft nu este singura companie care explorează tehnologia de stocare de lungă durată.

Millenniata, o companie fondată în 2009, a comunicat că a dezvoltat DVD-uri ultra-durabile care pot fi citite timp de 1.000 de ani. Proiectul Microsoft este menit să ofere noi modalități de a stoca informații fizice pe perioade lungi, la un cost mai mic.

Spre deosebire de microcipuri, care sunt relativ fragile și trebuie depozitate în anumite condiții, bucata de sticlă de cuarț este „surprinzător de greu de distrus”, au spus reprezentanții companiei.

Citește mai mult: Libertatea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Microsoft a inventat sticla inteligentă care poate stoca date pentru 1.000 de ani. Rezistă la apă clocotită, cuptorul cu microunde și zgâriere!

  1. De fapt tehnologia este mult mai veche, dar a fost ignorata sub diverse pretexte. In plus aceasta inventie este mult superioara asa zisei inventii de la Apple:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Hyper_CD-ROM
    Fiind creata de un roman dr. Eugen Pavel, bineinteles ca a fost ignorata. Nu e niciun hoax, pentru cei ce sunt sceptici!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii