Noutăți

Metropolele plutitoare. Primul oraș din mijlocul oceanului va apărea în jurul anului 2020. Cum va arăta și cât costa proiectul… FOTO si VIDEO

  •  
  •  
  •  

Conceptul de orașe plutitoare poate suna ca ceva desprins dintr-un roman de Jules Verne, dar ar putea deveni o realitate până în anul 2020. Institutul Seasteading, o organizație nonprofit din San Francisco, dezvoltă această idee încă din 2008 și a ajuns la un acord cu guvernul Polineziei Franceze pentru a începe construirea acestei metropole în mijlocul oceanului.

“Dacă ați putea avea un oraș plutitor, aceasta ar fi, în esență, o țară. Comunitatea în cauză ar trebui să fie formată dintr-o duzină de structuri, inclusiv case, hoteluri, birouri și restaurante. Inginerii și arhitecții au vizitat deja o locație nedezvăluită unde proiectul ar trebui să apară. Scopul principal al acestei idei este eliberarea umanității de politicieni și rescrierea regulilor care guvernează societatea”, a declarat pentru New York Times Joe Quirk, președintele Institutului Seascading.

Quirk a susținut că construirea acestui off-shore utopian va costa aproximativ 167 milioane de dolari. Institutul Seasteading a primit deja finanțare de la fondatorul PayPal, Peter Thiel, dar pentru următoarea fază a proiectului.

ville-flottante5 02 587e3851c36188a5658b45da 7a293395-f122-41cd-857f-55cda7f1e4a3 11

 

sursa:https://www.boredpanda.com/first-floating-nation-island-pacific-ocean-tahiti-2020-seasteading-institute/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Metropolele plutitoare. Primul oraș din mijlocul oceanului va apărea în jurul anului 2020. Cum va arăta și cât costa proiectul… FOTO si VIDEO

  1. Mi se pare o idee mai buna decat ideile tampite de a emigra pe Marte?!?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii