Noutăți

Mesajul unei eleve din Reșița: ”Ne înecăm în gunoaie!”

  •  
  •  
  •  

Mă numesc Andreea. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul. Cu fiecare minciună, cu fiecare decizie proastă ei vorbesc nimicuri. Timp în care cei mulţi ca mine suferă, iar natura moare. Ea este suportul vieţii Fără ea nu putem supravieţui.

Ultimele păduri seculare cad răpuse planificat de noi românii pentru străini. Bietele animale sălăbatice rămân fără habitat. Aerul nostru e greu de respirat. Apa de băut trebuie deja cumpărată. Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi dragi politicieni? Eu nu pot vota încă, dar sunt liberă să vorbesc şi să vă cer să luaţi aminte la ce v-am spus acum. Deoarece paharul s-a umplut!

Eu sunt doar Andreea, din Reşiţa, elevă la şcoala gimnazială şi vorbesc în numele naturii şi a milioanelor de copii din România”.

Mesajul Andreei apare în contextul mişcării greviste “Fridays for Future”, lansată în Suedia şi la care s-au alăturat elevi din mai multe ţări pentru a protesta împotriva lipsei de actiune politică faţă de schimbarile climatice.

radioresita.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Mesajul unei eleve din Reșița: ”Ne înecăm în gunoaie!”

  1. Pai nu sint doar politicienii de vina, draga mea, toti sintem, pina la urma, de vina. E foarte convenabil sa dam vina numai pe o parte, tipic as zice. Nu noi, cei de rind, votam toate scursurile politice, apoi ne plingem ca asa si pe dincolo? Nu noi ne vindem pentru 1 kg de zahar, faina, 50 sau 1000 RON? Atunci ce mai vrem? Alegem si culegem…. Pina cind omul obisnuit nu isi va face dreptate, tot asa va fi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii