Noutăți

Mesaj de o extremă gravitate, cu aluzii secesioniste, afișat în Ardeal!

În Oradea și în Cluj-Napoca au fost afișate bannere electorale cu un mesaj stupefiant: „Salvăm Oradea de București” și, respectiv, „Salvăm Clujul de București”. Banerele poartă sigla UDMR iar mai jos este înscris, cu litere mai mici, mesajul: „Taxele noastre să îmbogățească Ardealul. NU Capitala!” Mesajul este extrem de periculos și de mincinos.

Periculos întrucât reprezintă un îndemn la încălcarea ordinii constituționale și mincinos pentru că și ardelenii beneficiază de impozitele plătite de bucureșteni sau de restul românilor. Iar dacă vom face apel la cifre, concluziile vor fi contrare celor care susțin falsa idee că, la împărțirea banilor proveniți din taxe și impozite, Bucureștii ar fi în avantaj iar Ardealul, în ansamblul său, ar fi păgubit.

panou-cluj

În cei peste 25 de ani de când se află la guvernare, politicienii UDMR ar fi trebuit să știe pe deasupra legea finanțelor publice și legea finanțelor publice locale. În tot acest timp de guvernare neîntreruptă a României de către UDMR, condiția maghiarilor din Ardeal nu a cunoscut îmbunătățiri majore și acum, drept scuză pentru eșecul unor politicieni demagogi, este invocată minciuna că bugetul de stat este redistribuit în mod necorespunzător, cu dezavantaje pentru Ardeal.

r

Să fim realiști! Oare cât de bine ar duce-o cetățenii Harghita și Covasna, într-o situație ipotetică în care aceste județe ar fi nevoite să se descurce singure, numai cu taxele colectate pe plan local, fără a mai primi finanțare de la bugetul de stat? Răspunsul îl intuiește orice om de bună credință, după ce află la ce nivel economic se situează aceste regiuni și care este rata de (ne)ocupare a forței de muncă…

Oare cheltuielile din bugetul de stat care se fac pentru asistența socială a persoanelor neintegrate pe piața muncii din „Har-Cov” nu sunt acoperite și din buzunarele bucureștenilor plătitori de impozite? Ori ale moldovenilor, dobrogenilor, oltenilor sau maramureșenilor?! Există, însă, semne clare că cetățenii români de origine maghiară și-au dat seama deja de faptul că liderii UDMR își urmăresc doar interesele proprii. Se va vedea și la alegeri.

La conducerea UDMR se află numeroși indivizi pe care politica i-a făcut extrem de bogați. Totodată, în ciuda prezenței continue a UDMR-ului la guvernare, bunăstarea s-a rătăcit pe drumul către casele majorității cetățenilor români de etnie maghiară (după cum n-a găsit calea nici către casele populației majoritare).

În prag de alegeri, mesajele demagogice nu sunt nimic neobișnuit. Ca politician, într-o democrație poți fi și mincinos și demagog, atâta vreme cât nu încalci legea. Altfel se pune problema atunci când, laolaltă cu minciunile sfruntate, propagi mesaje iredentiste, extremiste, anticonstituționale.

a

Pentru oricine are gărgăuni extremiști și separatiști în cap, se cuvine repetarea, spre reamintire, a unor prevederi din Constituția României: „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, „teritoriul României este inalienabil” iar „frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional”.

În acest context, poate că ar trebui prezentate spre știința unora (și altora) câteva prevederi ale Codului Penal, privind trădarea de țară. Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului […] se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

De peste un sfert de secol, există câțiva indivizi, în România, care nu vor decât să strice pacea Ardealului și buna înțelegere între etnicii maghiari (dintotdeauna cetățeni români cu drepturi egale) și restul românilor. Din fericire, nici cetățenii români de etnie maghiară și nici ardelenii în general nu se lasă înșelați prin mesaje care sfidează bunul simț și realitățile economice sau istorice. Cinste tuturor românilor de bună credință, raționali și integri, indiferent ce etnie ar avea ei!

r

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: www.dantanasa.ro, radu-tudor.ro, www.cdep.ro, legislatie.just.ro

Sursă foto 1 și 3: www.dantanasa.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Mesaj de o extremă gravitate, cu aluzii secesioniste, afișat în Ardeal!

 1. UDMR n-are drept legal sa candideze! // 25 octombrie 2016 at 18:34 // Răspunde

  UDMR n-are drept legal sa candideze! Dar au fost acceptati de politicienii tradatori sa ii ajute sa faca majoritate sa intre la guvernare!

  Ar trebui sa dam in judecata UDMRul ca nu respecta criteriile cerute de partide pentru a putea sa fie inscrisi ….

  UDMR e o organizatie antiguvernamentala care a guvernat intr-un mod antiguvernamental!!!

  si antiromanesc !

  Gheorghe Funar stie mai bine acest lucru si poate da detatalii celor care vor sa puna la punct UDMR …

 2. Stiti de ce s-a sinucis Iuda?…

  Pentru ca si-a dat seama ca a fost cel mai mare dobitoc din univers… Da’ CEL mai Mare! Absolut Mare.
  Si anume pentru ca, vita de el, a vandut o “Marfa” de “un infinit” de arginti pe numai treizeci…

  Si-a dat seama ca trebuia sa ceara “UN INFINIT” de arginti…
  Repet: “UN INFINIT” de arginti si ca, logic, NIMENI… absolut nimeni nu avea de unde sa plateasca atat…

  Adica…

 3. oricum ardealul e vandut pe bucati din grija ticalosilor de la bucuresti -uite -rosia, deva, etc deci?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii