Noutăți

“Mergând spre Paris”. Englezii realizează un film artistic despre Constantin Brâncuși. Va fi lansat în acest an

 •  
 •  
 •  

Regizorul, actorul și autorul britanic Peter Greenaway și-a anunțat planurile de a termina treizeci de proiecte în următorii șapte ani. Între acestea se numără si filmul despre viața pictorului olandez Hieronymus Bosch.

386428_142132029220209_1520996886_nRegizorul, actorul și autorul britanic Peter Greenaway

Pentru anul 2016, Greenaway a anunțat finalizarea filmului „Walking to Paris”/”Mergând spre Paris”, un portret al sculptorului român Constantin Brâncuși care, la 27 de ani, în 1903, timp de 18 luni, a mers de la București la Paris, pe jos. O experiență formatoare în viața pionierului artei moderne, un preludiu în devenirea celui ce urma să fie cel mai important sculptor al secolului XX. Țările pe care le-a traversat au fost România, Ungaria, Austria, Germania, Elveția și Franța.

Actorul britanic Emun Elliott, care a apărut în filmele lui Ridley Scott „Prometheus” și „Exodus: Gods and Kings”, joacă rolul lui Brâncuși alături de actrița elvețiană Carla Juri și actorul scoțian Gianni Capaldi.

picture_1_a_lActorul britanic Emun Elliott

Greenaway și echipa sa se pregătesc să-și reia filmările de vară în Italia, după ce au filmat scenele de iarnă în Italia și Elveția la sfârșitul anului trecut.

„De-a lungul călătoriei, supravieţuind cu ce-i oferea pământul, aşa cum se învăţase în anii în care fusese cioban, a avut aventuri, unele comice, altele violente, erotice dar şi romantice, în mod cert formatoare, ce l-au inspirat în sculptură, pentru că a realizat permanent sculpturi din materiale pe care le găsea pe drum: lemn, piatră, nisip, zăpadă şi gheaţa, lăsând în urma sa o dâră de sculpturi temporare, experimentale, abandonate în peisajele din Europa”, a declarat Peter Greenaway pentru Screen Daily.

Filmul marchează a 14-a colaborare dintre Peter Greenaway și Kees Kasander, care produce filmul alături de Andrea de Liberato, Emanuele Moretti și Julia Ton. Producătorii au anunțat lansarea filmului în toamna lui 2016.

Walking-to-Paris.aspx
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: screendaily.com, ioncinema.com, imdb.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on “Mergând spre Paris”. Englezii realizează un film artistic despre Constantin Brâncuși. Va fi lansat în acest an

 1. • ►Cu mulți ani în urmă, vizitându-l pe Dr.Dumitru Constantin Dulcan la Spitalul Militar, am remarcat că de la fereastra cabinetului său se vedea bustul generalului medic Carol Davila – prima comandă a unui monument public pentru Constantin Brâncuși, instalată în 1912; fără a primi a doua jumătate a banilor a decis să parcurgă drumul către Paris pe jos.

 2. Asta e un film ce TREBUIE sa fie vazut de orice Roman.

  Iar daca nu.. macar sa se gandeasca la cele 18 luni de mers pe jos

 3. Cu permisiunea dumneavoastra adaug ceva.Nici nu va puteti inchipui cita semnificatie “Masonica” au toate lucrarile lui C.Brincusi”. Numai cei care au cunostinte profunde in simbologia acestui capitol o poate descoperi.
  Chiar si realizatorul va da un indiciu. C.Bricusi a adus in tara un mesaj de bine, prin operele lui. Devenind membru asociatiei”Grand Loje de France”(sa afirmat undeva)”Pietrari”+”pietrar”artist” nu avea voie sa se exprime prin cuvinte si a facut-o prin simbolistica integrata in operele sale. Masoneria a fost odata un lucru bun care dupa ce a fost infiltrata de… etc.etc.a fost compromisa, usor, usor,pe plan international.
  C.Brincusi ar fi spus”Va-m lasat prosti si va-m gasit si mai prosti”. Facind referire la cunostintele accumulate la Paris si intentia lui de a le prezenta si Romanilor, dar nu a fost lasat.In acel moment a hotarit sa prezinte prin arta mesajul catre popor.SI IA PACALIT PE CEI CARE SE OPUNEAU.Numai ca poporul,in general, nu a avut habar sau nu a fost informat corespunzator sa inteleaga mesajul.Cei care au inteles mesajul au pus o mare valoare pe opera sa, care de altfel se afla in multe muzee ale lumi si acestea din urma sub managementul celor cu astfel de cunostinte. Majoritatea Romanilor se uita la operele lui si nu inteleg o iota.Ca sa nu folosesc o alta expresie.
  Va multumesc.

 4. Michaela Brawn // 18 februarie 2016 at 21:49 // Răspunde

  Sa-ti fie rusine Roxana ca amintesti de ce a spus Bran-cu-si despre acest popor minunat.Pai trebuia sa amintesti de celalat mai la ordinea zilei”Munceste ca un sclav,porunceste ca un rege,creeaza ca un “domn” zeu.”
  Ca astia muncesc ca sclavi,poruncesc ca…… si creeaza”copy-paste” cam tot ce le zic alti in special ARAMEIC-ANI si cei de la modernul Turn Babel Parlament din UNIUNEA CORPORATISTA BANCARA VEST EUROPEANA.
  Am avut si noi un KABHALIST de renume care putea sa ne initieze si sa ne invete cam cum ne conduc astia lumea si secretele lor si a intervenit bisericaca Romana de la facut praf.Ca daca invatam metodele psicopatilor din virful piramidei poate stiam ce sa facem cu tara asta.
  BRAVO ROXANA,ACUM SINCER SI SERIOS.PUTEAM SA EXPLIC PE INDELETE TOATE DETALIILE IN LEGATURA CU, LA CE TE REFERI IN COMENTARIUL TAU.
  CELOR INTERESATI LE DAU UN INDICIU: BRAN-CU-SI
  SUCCES

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii