Noutăți

Melodia care s-a dovedit cea mai eficientă în a adormi copiii

Oameni din toata lumea si-au pus problema, la un moment dat, ce melodie sa mai incerce, poate, poate bebelusul va adormi. Si una a iesit clar castigatoare, arata un studiu recent.

Este vorba despre “One”, a trupei U2. Cercetatorii de la Universitatea Durham au analizat melodiile de pe Spotify care erau cel mai des incluse pe listele de cantece de leagan ale parintilor (4.500 de piese la numar) si au concluzionat ca dintre toate, “One”, lansata in 1992, intruneste cele mai multe conditii pentru a fi considerata piesa ideala de adormit copiii.

S-a luat in calcul ritmul (care trebuie sa fie simplu), tempoul (care trebuie sa fie lin, din moment ce copilul trebuie linistit pentru a adormi), melodicitatea si melodia in sine, care trebuie sa fie usor de retinut si simplu de cantat, cu versuri predictibile, cu fraze repetitive, si interpretata intr-o nota usor ascutita, inalta, asa cum ar canta o mama copilului, a explicat Annaliese Grimaud, cercetator la universitatea mentionata, conform Irish Post.

In mod interesant insa, nu a castigat o melodie interpretata de o femeie.

Sursa: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii