Noutăți

Megaliți cu incizii nedescifrate împânzesc pajiștele din Mongolia. Un mister vechi de 3.000 de ani…

Sute de megaliți cu inscripții nedescifrate încă împânzesc pajiștele din Mongolia. Cunoscute sub numele de Pietrele Renului, megaliții au înălţimi de până la 3-4 metri și apar în grupuri mici. Există peste 900 astfel de pietre în Asia Centrală și Siberia de Sud, dintre care 700 se află pe actualul teritoriu mongol. Se crede că ar fi fost ridicate de nomazii din epoca bronzului, în urmă cu aproximativ 3000 de ani, însă scopul lor nu este cunoscut.

Cele mai multe sunt construite din granit iar renii reprezintă un element fundamental în aproape toate pietrele. Renii sunt stilizați ca fiind capabili să se înalțe la cer, iar în unele cazuri sunt atrași de un disc mare care ar putea reprezenta Soarele. Potrivit credinței locale, coarnele de cerb împodobite simbolizează transformarea spirituală a șamanului, ascensiunea de la pământ la cer, trecerea de la viața pământească la viața cerească. O altă legendă vorbește despre faptul că renul este un ghid care ajută sufletul să ajungă la cer.

Unele pietre nu au figuri de animale, ci de oameni. Fețele omenești sunt o apariție mult mai rară și sunt, de obicei, sculptate în partea de sus a pietrei. Aceste chipuri sunt sculptate cu gura deschisă, ca și cum ar cânta. Acest lucru sugerează, de asemenea, o semnificație religioasă a pietrei ca o expresie vocală sacră. Este o temă comună și importantă în șamanism.

megaliti6 megaliti5 megaliti4 megaliti3 megaliti2 megaliti1

sursa: utaot.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Megaliți cu incizii nedescifrate împânzesc pajiștele din Mongolia. Un mister vechi de 3.000 de ani…

  1. Piatra-eveniment,nu?Pietrele aruncate peste umar;constructii durabile,statui, chiar si oameni,acei dechizatori de drumuri,toate acestea ne-au facut si ne fac sa ne punem intrebari.Asa va renaste,,omenirea”!Unii se zbat si nu in zadar;chiar am putea muri pina al nastere!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii