Cunoaste lumea

Noutăți

Meditaţia – calea către conştiinţa superioară

  •  
  •  
  •  

Se spune că diferenţa dintre rugăciune şi meditaţie este că în rugăciune trimitem mesajele nostre Instanţei Supreme, în timp ce în meditaţie ascultăm mesajele pe care Sinele Divin ni le transmite.

Ipoteza aceasta este cât se poate de reală dacă analizăm, întâi de toate, cele trei stări ale conştiinţei şi modul în care meditaţia le uneşte într-un singur punct – centrul fiinţei noastre.

Cele trei planuri ale întregului

Aşa cum spunea autoarea cărţii “Jocul vieţii şi cum să îl joci”, Florence Scovel Shinn în anul 1925, fiecare fiinţă umană manifestă conştiinţa propriului sine pe trei niveluri: subconştient, conștient şi supraconştient, toate reprezentând întregul.

Despre conştient şi subconştient mulţi dintre noi ştim deja destul de multe lucruri, însă supraconştientul este un domeniu omis des din discuţii, dar extrem de important.

Dacă ar fi să încadrăm aceste stări într-o singură imagine, un iceberg aflat în mijlocul oceanului este cel mai reprezentativ. Partea superioară a icebergului este mintea conştientă, mult mai limitată şi superficială decât partea aflată în ocean a icebergului, cea ascunsă şi care este mintea subconştientă. Supraconştientul este oceanul cu vasta lui întindere. Astfel, supraconştientul este tărâmul infinit al posibilităţilor, iar mintea conştientă şi subconştientă sunt elementele care filtrează şi ne conectează cu această conștiinţă superioară.

Autoarea Florence Scovel Shinn  spunea că “supraconştientul este Spiritul Divin care se află în fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se află ‘modelul perfect’ de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru că există un plan divin pentru fiecare.”

Este numit şi domeniul adevăratelor viziuni sau Universul însuşi.

Cum ne conectăm la conştiinţa superioară?

Mentorul spiritul J. Donald Walters spunea că supraconştientul  este sursa întregii conştiinţe şi cuprinde extazul trăit în perioadele îndelungate de meditaţie intensă, când neliniştea ego-ului a fost temporar redusă. Aici există toate realităţile posibile, revelaţiile, ideile creatoare geniale cu care ne putem conecta în momentele în care mintea conştientă şi mintea subconştientă sunt aliniate. Cu cât ceea ce sădim în conştient şi subconştient e mai curat, cu atât ceea ce primim prin meditaţie este mai clar şi înălţător. Depinde pe ce frecvenţe modelăm cele două minţi zi de zi. Ce gânduri şi emoţii lăsăm să pătrundă, cu ce ne îmbogăţim viaţa şi cum ştim să gestionăm lucrurile de joasă frecvenţă.

Cum iau naştere revelaţiile?

În unele scrieri, supraconştientul este comparat cu cerul infinit de deasupra noastră şi cu vasta lui panoplie de stele. Ştim că stelele există permanent acolo, însă le puteam vedea doar atunci când soarele a apus.

În această analogie soarele reprezintă zgomotul de fond creat de gândurile şi emoţiile noastre şi desincronizările între cele trei planuri. În momentele de linişte, când reuşim să aliniem conştientul şi subconştientul în acelaşi punct, putem observa foarte clar stelele, adică viziunile, ideile, revelaţiile, intuiţiile, inspiraţiile bruşte şi profunde ghidate chiar de Sinele nostru Divin.

Această conectare se proiectează aşa cum spune Florence Scovel Shinn, ca un fulger în mintea conştientă şi pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevărat.

Iată de ce unele genii precum Dmitri Mendeleev sau chimistului Friedrich August Kekulé primeau  idei revelatoare atunci când experimentau diferite stări de relaxare  profundă sau chiar în timpul  somnului.

Permanent avem acces la un vast tărâm al ideilor creative, revelaţiilor, iar calea directă de a ne armoniza cu acest tărâm numit supraconştientul este meditaţia profundă.

În România, echipa de cercetare Aimgroup  pune la dispoziţia celor pasionaţi de antrenarea revelaţiilor din timpul meditaţiilor profunde, tehnologia audio-vizuală Mind Synergy.  Este probabil cea mai rapidă, puternică și eficientă tehnologie de inducere a stării de relaxare şi a vidului mental. Avantajul acestui dispozitiv constă în faptul că îţi permite să atingi stări mentale de vârf pe care în mod normal, prin meditaţia clasică le atingi abia după ani întregi de practică. Studiile au arătat că încă din primele minute ale şedinţei, creierul îşi modifică, frecvenţele cerebrale intrând rapid în stările theta şi delta.

Despre beneficiile şi efecte pe care le poţi obţine cu ajutorul dispozitivului Mind Synergy află aici: https://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy/

Andreea Manea


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii