Noutăți

Medicina Reproductivă: lunar, 50 de cupluri din România merg în Grecia pentru fertilizare in vitro

În prezent, aproape 50 de cupluri din România merg, lunar, în Grecia pentru fertilizare în vitro, rata de reușită pentru românce fiind aproape 60 la sută. Anunțul a fost făcut de Konstantinos Pantos, secretarul general al Asociației Elene pentru Medicină Reproductivă și directorul celei mai mari clinici de profil din țară.

43
În 2014 la Salonic a avut loc cea de-a doua ediție a Congresului științific organizat de Asociația Elena pentru Medicina Reproductiva, “Noutățile tehnicii în medicina reproductivă”. Cu acest prilej, nou inființata Asociație Română pentru reproducere Umană (președinte prof. dr. Radu Vlădăreanu, vicepreședinte prof. dr. Simona Fica, director executiv dr. Andreas Vythoulkas ) s-a afiliat la Asociația Elenă pentru Medicină Reproductivă. Este cea mai importantă colaborare dintre cele două țări în domeniul medical, iar scopul acestei afilieri este de a veni în sprijinul pacienților din ambele țări cu cele mai noi tehnici și cele mai avansate cunoștințe în domeniul medicinei reproductive.

32foto: dr. Konstantinos Pantos, prof. dr. Radu Vlădăreanu,

Prezent la conferința, secretarul general al Asociației Elene pentru Medicină Reproductivă, prof. dr. Konstantinos Pantos, directorul celei mai mari clinici pentru fertilizare în vitro din Grecia și una dintre cele mai mari din Europa, s-a declarat încântat de acest nou proiect și a subliniat că, în ceea ce îl priveste, colaborarea dintre cele două țări a început de ceva vreme. “Avem deja peste 250 de paciente din România care au ales să facă FIV la clinica Genesis din Atena. Și sunt încântat să anunt un procent de reușită de 56,3% pentru aceste cazuri din România”, a menționat dr. Pantos. “Unul din motivele acestui succes este faptul că tratăm fiecare pacientă individual. Fiecare caz este unic. Are specificul lui. Acest lucru, alături de investițiile făcute constant în laboratorul nostru de embriologie au dus clinica Genesis la un procent general de reușită de 57,3%.”

48foto: dr. Konstantinos Pantos

“Avem de cele mai multe ori parte de cazuri dificile în România, de femei care au încercat de mai multe ori procedura de infertilitate”, a declarat doctorul Andreas Vythoulkas, reprezentatul clinicii Genesis în România. “Este foarte important pentru toate femeile să înțeleagă că dacă după un an de încercări nu apare sarcina este obligatoriu să consulte un medic specialist în infertilitate. Doar acesta îi poate pune un diagnostic corect, primul și cel mai important pas în reușita unui cuplu cu probleme de fertilitate”.

39
Începând din toamna anului 2014, între cele două țări a fost demarat și un program de “e-learning”, destinat medicilor specialiști. Programul a durat 9 luni și s-a finalizat cu un curs practic la clinica Genesis din Atena. În Grecia, se efectuează anual 15.000 de proceduri de fertilizare în vitro la o populație de 10 milioane de locuitori, în timp ce în România, la o populație dublă, se efectuează anual 2.500 de FIV-uri.

“Foarte multe cupluri nu știu că sunt infertile, mai ales cele din mediul rural. Ele cred că așa este viața. Primul semn al infertilității este atunci când, după un an în care cuplul a avut contact sexual neprotejat, nu are copil. Dacă este o astfel de situație, cuplul respectiv va merge la un medic specialist in infertilitate. Obiectivul nostru este sa punem diagnosticul complet și corect și apoi să fie luate decizii. Înainte, in 80% dintre cazurile de infertilitate, problemele erau la femei. Acum, ponderea este aproximativ egală: 50% la femei și tot atât la bărbați”, a explicat dr. Andreas Vythoulkas.

Sursa: Running Media
Foto: Mădălina Corina Diaconu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Medicina Reproductivă: lunar, 50 de cupluri din România merg în Grecia pentru fertilizare in vitro

  1. Sorin Bolog // 1 iulie 2015 at 19:34 // Răspunde

    Asta e articol publicitar? Daca nu ar trebui sa mentionati si clinicile din Ungaria care sunt asaltate de romani, mai ales de cei din vestul tarii!

  2. cunosc trei cazuri care au tratat o anume infertilitate cu APA !!! . este vorba de apa de shungit . desi se mentioneaza in istorie ca datorita apei de sungit , o boieroaica bolnava a reusit sa duca la bun sfarsit cea de-a 8-a sarcina , asa s-a nascut primul tar mihail romanov din dinastia romanovilor . se pare ca apa de shungit are efect benefic asupra unor cazuri de infertilitate , aceasta pentru ca apa de shungit este o apa structurata . pentru ca nu costa mult , doar 50 lei pentru 6 luni , merita incercat . … … … cunoaste lumea !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii