AIM radionica curs online

Noutăți

Medicina alternativă VS Medicina alopată – cu dr. Pavel Chirilă

De foarte mult timp medicina alopată deține puterea la nivel global în ceea ce privește sănătatea oamenilor; stabilește regulile jocului, tratamente, ce  e bun și ce nu e bun pentru sănătate.

Cu toate acestea, sunt o serie de oameni de știință, de medici, care reclamă adeseori faptul că medicina alopată se ocupă în special de efecte și mai puțin de cauzele profunde ale bolilor.

Pornind de la această idee, este important de menționat un citat antic în care se vorbește despre viziunea medicilor traci asupra medicinei. Un uriaș al Greciei antice, Platon, ne vorbește în Dialogul Carmides despre inițierile excepționale pe care Socrate le-a primit de la un medic traco-get:

„Tot așa stau lucrurile, Carmide, și cu acest descântec. Eu [Socrate] l-am învățat acolo în oaste (Socrate a participa ca infanterist la trei războaie – n.m.), de la un medic trac, unul din ucenicii lui Zalmoxis, despre care se zice că îi face pe oameni nemuritori. Spunea tracul acesta că [medicii] greci aveau dreptate să cuvânteze așa cum v-au arătat adineauri. Dar Zalmoxis, adăuga el, regele nostru, care este un zeu, ne spune că după cum nu trebuie să încercăm a îngriji ochii fără să ținem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit neținându-se seamă de corp, tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul și iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli: [anume] pentru că ei nu cunosc întregul pe care-l au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă. Căci, zicea el, toate lucrurile bune și rele – pentru corp și pentru om în întregul său – vin de la suflet și de acolo curg [ca dintr-un izvor] ca de la cap la ochi. Trebuie deci – mai ales și în primul rând – să tămăduim izvorul răului, ca să se poată bucura de sănătate capul și tot restul trupului. Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflet înțelepciunea.”

Această viziune superioară pe care medicii trago-geto-daci o aveau acum peste 2.000 de ani a devenit actuală în așa-numita viziune holistică asupra omului. Astăzi, medicina alternativă vine cu soluții ingenioase, neinvazive, pe care orice medic responsabil și cu vocație ar trebui să le ia în seamă.

În acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii, în care îl am ca invitat pe prof. univ. dr. Pavel Chirilă, veți putea afla lucruri deosebit de interesante despre cele două abordări ale medicinei: cea alopată și cea alternativă, analizate față în față.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea, de la ora 12:30 și sâmbăta, de la ora 22:00

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii