Noutăți

Medic psihiatru de la Johns Hopkins: Bărbații transgender nu devin femei și nici femeile transgender nu devin bărbați. Devin imitații sau interpreți ai sexului cu care aceștia se ‘identifică’

Dr. Paul R. McHugh, Profesor Eminent de Psihiatrie la Universitatea Johns Hopkins și fost Psihiatru Șef la Spitalul Johns Hopkins, care a studiat persoanele transgender timp de 40 de ani, a declarat că este un fapt științific că „bărbații transgender nu devin femei și că nici femeile transgender nu devin bărbați”, ne informează Tribuna.us.

Toți acești oameni, a explicat el într-un articol pentru The Witherspoon Institute, „devin bărbați feminizați sau femei masculinizate, imitații sau interpreți ai sexului cu care aceștia se ‘identifică’”.

Dr. McHugh, care a fost Psihiatrul Șef al Spitalului Johns Hopkins timp de 26 de ani, institutul medical care inițial a fost pionierul operației de schimbare de sex – mai târziu încetând această practică – a subliniat că mema culturală sau ideea că „sexul unei persoane este fluid și o chestiune de alegere” este extrem de dăunătoare, în special pentru tineri.

Ideea că sexualitatea cuiva este un sentiment și nu un fapt biologic „face mult rău familiilor, adolescenților și copiilor și ar trebui confruntată ca o opinie fără fundament biologic ori de câte ori apare”, a spus Dr. McHugh în articolul său Transgenderism: O memă patogenă.

Există o mulțime de dovezi care arată că „transgenderismul” este o „chestiune psihologică mai degrabă, decât o problemă biologică”, a spus Dr. McHugh.

De fapt, disforia de gen – termenul psihiatric oficial pentru sentimentul că ești de sex opus – aparține familiei de aspecte similare de dereglări ale corpului, precum anorexia nervoasă și tulburarea dismorfică a corpului”, a spus Dr. McHugh.

„Tratamentul ei nu ar trebui îndreptat către corp cu intervenții chirurgicale și hormoni așa cum nici tratarea pacienților anorexici care se tem de obezitate nu se face prin liposucție”.

De fapt, la Johns Hopkins, unde au fost pionerii operației de schimbare a sexului, „am demonstrat că practica nu a adus beneficii semnificative”, a spus Dr. McHugh. „Ca urmare, am oprit această formă de tratament în anii 1970”.

În ultimii ani, însă, ideea că sexul unei persoane este fluid a inundat cultura. Este „reflectată peste tot în presă, în cinematografe, în sala de clasă și în multe clinici medicale”, spune Dr. McHugh.

Este biologic fals că o persoană își poate schimba sexul, afirmă Dr. McHugh.

Bărbații transgender nu devin femei și nici femeile transgender nu devin bărbați. Toți, inclusiv Bruce Jenner, devin bărbați feminizați sau femei masculinizate, imitații sau interpreți ai sexului cu care aceștia se ‘identifică’. În această idee se află viitorul lor problematic”. (Citește mai mult: Tribuna.us)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii