Noutăți

Mecanismele cuantice ale conștiinței

  •  
  •  
  •  

Cum apar, oare, gândurile? Ce este conștiința? Este un produs al creierului sau creierul este un instrument al conștiinței? Acestea ar fi doar câteva dintre întrebările care îi frământă pe oamenii de știință…

Cu fiecare an care trece, cercetarea științifică ne duce tot mai departe în înțelegerea misterelor creierului uman. Doar că, cu cât ajungem mai departe, cu atât descoperim că lucrurile sunt mai complicate, întărind această butadă: cu cât afli mai multe, cu atât îți dai seama cât de puține lucruri cunoști!

Și dacă oamenii de știință materialiști sunt încă concentrați pe teoria, din ce în ce mai ridicolă, că conștiința este un produs al creierului, cercetătorii vizionari vorbesc despre conștiință în cu totul alți termeni, ajungându-se până acolo încât să se discute despre mecanismele cuantice ale conștiinței.

Este chiar subiectul pe care l-am abordat în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii, împreună cu lect. univ. dr. Mihaela Gheorghiu, profesor la UMF Carol Davila din București, un om de știință premiat pentru munca de cercetare științifică pe care o desfășoară.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii