Noutăți

Maxwell X-57 primul avion complet electric din lume

  •  
  •  
  •  

Maxwell X-57 este primul avion electric experimental al celor de la NASA. Cu 14 motoare electrice avionul experimental va fi folosit pentru a se determina în ce măsură propulsia electrică poate face ca aeronavele viitorului să fie mai silențioase, mai eficiente și nepoluante. Dacă tehnologia folosită de X-57 se va dovedi eficientă, atunci timpul de zbor dar și costurile de operare a avioanelor construite în viitor vor fi cu până la 40% mai ieftine.

Un alt beneficiu al avionului electric este și faptul că acesta nu va polua atmosfera ca cele folosite în prezent în scop comercial. X-57 este alimentat în exclusivitate de baterii, eliminând complet emisiile de dioxid de carbon. De asemenea, la fel ca și mașinile hibride, și acest tip de aeronave electrice sunt extrem de silențioase, ceea ce le va face mai puțin enervante pentru oameni.

Istoria este pe cale să se repete. Au existat perioade de timp când cele mai strălucite minți ale națiunii au proiectat, construit și a zburat cu o serie de avioane experimentale pentru a testa cele mai futuriste idei legate de zbor. Acum, încă o dată ne pregătim să lansăm o serie de noi aeronave experimentale, fiecare cu o misiunea precisă. Cea de a cucerii înaltul cerului” , a explicat Jim Banke, expert în aeronautică al NASA.

Proiectul X-57 “Maxwell” face parte dintr-o serie lungă de aeronave experimentale pe care agenția americană spațială le-a testat începând cu anul 1947, cu modelul denumit X-1. 

Zeci de avioane „X”, de toate formele și dimensiunile au fost testate de-a lungul timpului, contribuind astfel la consolidarea poziției nostre de lideri mondiali în tehnologie aerospațială”, a declarat Jaiwon Shin, administratorul asociat la Direcția Aeronautică de Cercetare din cadrul NASA.

sursa: dailymail.co.uk

traducere și alimentare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Maxwell X-57 primul avion complet electric din lume

  1. cetățeanul tulburat // 30 iunie 2016 at 17:20 // Răspunde

    Dar de noul avion de luptă f35…nu pomenește nimeni nimic?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii