Noutăți

Masonul Răzvan Teodorescu: “Sărăcia românilor este o consecință a ortodoxiei!”

O eminență cenușie a României, un apropiat al multor politicieni cu pete mari pe CV, Academicianul Răzvan Teodorescu face o afirmație “interesantă” în Historia.ro. Potrivit opiniei sale, creștinismul ortodox este cauza principală a sărăciei românilor. Cum nu suntem avizați să comentăm acest lucru, doar vă punem la dispoziție textul care conține această convingere…

Totuși, dacă Răzvan Teodorescu vrea să facă cu adevărat o analiză obiectivă a cauzelor situației dezastruoase în care se găsește România, ar fi interesant să aflăm ce crede despre frații lui masoni care, alături de el, au condus această țară de 26 de ani. Oare Masonul Răzvan Teodorescu nu se simte și el responsabil de sărăcia românilor? Că doar masonii au pus umărul din greu la spolierea acestei țări. Astăzi nu mai este o enigmă faptul că toate guvernele postdecembriste au fost pline de masoni! Cu el în frunte!

Răzvan Teodorescu: ”Dacă luăm în considerare cercetările şcolii de Sociologie a Religiilor, constatăm o problemă a raportului său economie-religie; pretutindeni calvinii sunt mai bogaţi decât luteranii, luteranii mai bogaţi decât catolicii, aici se oprea analiza lui Max Weber. Extinzând teoria, catolicii sunt mai bogaţi decât ortodocşii şi ortodocşii, mai bogaţi decât islamicii, cu excepţiile artificiale: Luxemburg şi Qatar. Asta, din cauza unui tip de educaţie pe care ţi-l dă Ortodoxia, care nu este cel al protestantului. Consider că Ortodoxia e legată de o anumită rămânere în urmă economică. Protestantul ştie că el este o fărâmă, un nimic în mâna dumnezeirii, el este născut din păcatul lui Adam şi al Evei şi trebuie să muncească continuu ca să-i placă lui Dumnezeu. Trebuie să fie adeptul lui „Times is money“ şi chiar să se bucure puţin de plăcerile trupului. Răsăriteanul, de la Sfinţii Părinţi din secolul al IV-lea, ştie că omul este o parte din Dumnezeu, este făcut aidoma Lui, de aceea când se căsătoreşte în Biserică i se pune o coroană pe cap pentru că, pentru o clipă, este Împăratul lumii. Şi pentru că este asemenea lui Dumnezeu, Dumnezeu îl ajută. Dumnezeu îi face de toate, iar el stă, se uită, se roagă, se mai joacă cu nişte mătănii, aici se înrudeşte cu islamicul. Este o altă educaţie.” (Historia.ro)

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

31 Comments on Masonul Răzvan Teodorescu: “Sărăcia românilor este o consecință a ortodoxiei!”

 1. Aceasta afirmatie venita din partea unui mason as lua-o ca pe un compliment. Daca isi ocupa ei timpul cu denigrarea Bisericii ortodoxe, inseamna ca au motive, adevarate.
  Evident ca faptul ca au fost ortodocsi i-a adus pe românii din Transilvania la sapa de lemn, doar o spune istoria, ca Papa catolic a incuviintat ORICE impotriva lor, asa se face ca sclavia era abolita pentru negrii din America, in timp ce românii stateau sclavi iobagi pe propriile pamânturi, sub cizma maghiarilor catolici.
  De asemenea, si in Regat, ar fi dus-o poate mai bine (???) material, daca macar liderii s-ar fi islamizat. Dar nu, si acolo au venit un Vlad Tepes, un Constantin Brâncoveanu, care au preferat saracia si moartea decat ingenuncherea.
  Va spune ceva asta?
  SARACI, POATE, DAR CURATI!
  Dar lasa ca au venit acum masonii. Acestia se ocupa in principal de educatia copiilor si de cea religioasa. In cateva generatii, daca nu ne amintim la timp ceea ce ne face pe noi români, posibil ca foarte curand vom disparea, impreuna cu acest subiect.

 2. Veronica Popovici // 7 august 2016 at 12:12 // Răspunde

  “Unde este desteptaciune multă,este si prostie,cu carul!” zice un proverb; dar în cazul acestei ” eminente cenușii” se pare că este un dispreț agresiv față de tot ce-i românesc !?!

  • brancoveanu sarac?

  • Mucanu Aurel // 20 august 2016 at 10:44 // Răspunde

   Stimata Dna Veronica Popovici, afirmatia academicianului Razvan Teodorescu nu-i antiromaneasca ci anticrestina sau mai precis antiortodoxa si nu ca anticrestina cat ca mod de aplicare a credintei catre populatie.
   Din intelepciunea neamului romanesc se stie ca “Nu exista fum fara foc” si ca trebuie sa ne intrebam, oare nu are dreptate acest academician ? Sa lasam deoparte stupida invatatura “Crede si nu cerceta” pentru ca Dumnezeu d-aia ne-a dat minte, sa gandim cu ea nu sa fim papagali si sa luam drept bine tot ceea ce ni se predica.
   Dumnezeu este Mare, stie el ce face si de ce i-a dat pe lume si pe catolici si pe protestanti si pe neoprotestanti si pe budisti si pe mozaici si pe islamisti.

 3. Stie Dumnezeu,face Dumnezeu,cam asa-i la ortodoxi.Nu are importanta ca d-l Razavan Teodorescu este mason pt ca, in cazul de fata spune adevarul.In rest sa auzim ca romanii se trezesc ar fi ideal.

  • ASTA E SI PAREREA MEA. RELIGIA A AVUT UN ROL FOARTE IMPORTANT IN EDUCATIA UNUI POPOR . EXEMPLE SE POT DA CHIAR AICI IN EUROPA: TARI SLAVE DAR DE RELIGIE CATOLICA SUNT MULT MAI BINE ECONOMICAMENTE SI DE NIVEL DE EDUCATIE SI CIVILIZATIE MAI INALT DECIT TARI SLAVE DE RELIGIE ORTODOXA : CEHIA , SLOVENIA , POLONIA FATA DE BULGARIA , SERBIA SI CHIAR RUSIA. NU SUNT UN SPECIALIST IN RELIGII SI NU POT STI MOTIVELE SI CAUZELE DE CE ESTE ASA , DAR NU ESTE DOAR O SIMPLA COINCIDENTA. IAR CHESTIA CA UNUL ESTE MASON SAU NU , CRED CA NU ARE NICI-O RELEVANTA. CA INTODEAUNA ROMANUL ESTE SPECIALIST IN ARUNCAT VINA ASUPRA ALTORA PENTRU NENOROCIREA LUI. NU VA AMAGITI STIMATI CONCETATENI , VINA ESTE A NOASTRA . DIN RANDUL NOSTRU SE ALEG POLITICIENII SI CONDUCATORII TARII . POLITICIENII SUNT OGLINDA BOBORULUI .

   • Romeo Dobrescu // 10 august 2016 at 0:55 // Răspunde

    Daca ai stie putina religie, nu ai mai gandi asa. Ce inseamna o viata mai buna? ce inseamna viata fara lipsuri? ce inseamna avutie? …..apropo definitiile celor intrebate de mine, nu sunt niste algoritmuri ci doar vorbe-n vant. Asa ca mai bine adu-ti aminte de ce la 1054 Biserica crestina s-a scindat. Acum, toti dobitocii au scoala. Te poti uita in dex ce este acela un dobitoc. Veni! Vidi! Vici!

    • Hai ca stiu eu un pic de religie si iti pot explica ce inseamna o viata mai buna.

     Daca iti place istoria si nu ai cruci pirogravate pe creier, nu are mare importanta daca acum 2200 de ani era pe baza de Zamolxe si acum 1800 de ani a devenit pe baza de Gizas pe meleagurile noastre. Fiindca… ghici CE? au mai trecut niste ani si acum ne ocupam cu altele. Dar talibanii ortodocsi nu te lasa sa te ocupi cu altele demne de 2017, nu… tre sa gandim ca acum 500 de ani.
     Daca te uiti la piramida nevoilor umane ai sa vezi ca religia ortodoxa,si crestinismul in general, nu te lasa sa accezi la nivelul de varf. Si fiindca sunt bun la astea, am facut si o trimitere piramida – masoni, dar vorbeam strict de piramida nevoilor umane. Totodata este evident concubinajul dintre excrement si colon dintre BOR si statul roman, unde aceasta colaborare timp de sute de ani a avut 2-3 efecte reale:
     1. a reusit sa tina viu poporul roman prin apartenenta la religia crestin ortodoxa dar…
     2. statul si biserica ortodoxa romaneasca s-au influentat reciproc pentru putere si bani dar…
     3. Poporul (ca despre el este subiectul si efectele ortodoxismului asupra lui)a fos si este singurul pierzator din asta. El a ramas doar cu superstitiile, cu crucile batute cand treci pe langa fiecare cladire numita biserica, mentalitate retrograda, incredre in moaste, si, mai contemporan, poporul a fost ajutat de BOR sa afle unde tre’ sa voteze si cu cine… unde aia votati s-au ocupat cu chestii din care au castigat doar statul si biserica fara efect benefic vreodata indreptat impotriva… poporului.

 4. Claudia Măru Hanghiuc // 7 august 2016 at 14:28 // Răspunde

  Credința în Dumnezeu este una (fiecare are în el o fărâmă de Univers)! Alta este, în schimb, lenea proverbială a românului, prostia, dualitatea (citiți-l pe Creangă măcar)! Iar respectul pentru muncă și viața materială care te ține pe picioare fiind dator să trăiești că de aia te-ai născut este cu totul altceva. Nu ortodoxia îl ține pe loc pe român ci lenea de a învăța, lenea de a munci, lenea de a fi om… Așa cum așteaptă să vină Primăria să-i curețe zăpada din fața casei sau din curte tot așa așteaptă să-i dea Dumnezeu de toate CĂ EL CREDE, NU?

  • Mucanu Aurel // 20 august 2016 at 10:57 // Răspunde

   Dna Claudia Maru Hanghiuc, dar de ce nu-i invata preotii ortodocsi la biserica, pe romani, cum sa se comporte si ce sa faca sa le fie bine lor(romanilor) si urmasilor lor ?
   Nu romanul este de vina ci ortodoxia lui. Drept dovada este modul cum se comporta romanii cand ajung pe meleaguri straine, printre strainii de alta religie. Cum s-au comportat unii tzigani romani in strainatate este doar exceptie.
   Nu cred ca ortodoxia ca atare este raul ci patura prelatilor care o aplica reprezinta raul.
   Eu i-as propune dlui academician Razvan Teodorescu sa sustina trecerea romanilor la mozaism care, desi o religie stricta si ar fi foarte dura pentru neamul romanesc, ar fi singura care ne-ar trezi la realitate si ne-ar scoate din coada Europei. Din nenorocire este posibil ca Israel sa nu fie de acord cu aceasta varianta.

   • Claudia Măru Hanghiuc // 2 noiembrie 2016 at 20:45 // Răspunde

    Domnule Mocanu Aurel îmi pare rău că nu am văyut până acum răspunsul dumneavoastră la postarea mea. Nu pot spune decât: AVEŢI PERFECTĂ DREPTATE!

 5. Dom’ profesor e mare mester cand vine vorba de chestii bizantine.
  Ca doar a trebuit sa studieze o viata intreaga…
  🙂 )))

 6. privind spre crestinismul din europa se poate observa ca acolo unde ortodoxia este majoritara, acele
  tari sunt sunt ramase in urma economic fata de tarile unde a existat si o reforma religioasa. razvan teodorescu nu zice nimic nou. fara sa-mi para bine ii dau dreptate.

 7. De asta bisericile ortodoxe au facut primele spitale(Vasiliadele) de asta in manastiri s-au facut azile si case pentru orfani, tot ortodoxia are grija de cei multi si necajiti, din cauza saraciei, nu?Atat de saraca e ortodoxia de ajuta pe toti.Se arunca in noi ca-l avem pe Hristos, ei nu-L mai vor.Totusi refuz sa cred ca aceasta afirmatie ii apartine dlui.Teodorescu, chit ca e mason.

  • Daniel Roxin // 8 august 2016 at 13:25 // Răspunde

   Vi s-a pus si un link de pe revista Historia. Ia verificati sa vedeti ca n-o sa mai refuzati nimic! 😉

   • Cat de mult mintim… cu ce ajuta biserica ortodox??? Ajuta… pe preafericitul Danile sa-si ia ultimul model de mercedes.. vile… etc!! Hai sa fim serios!! Se publica tot felul de informatii eronate!! Ca ortodoxi sant mai bogati ca Islamisti… hiii,, pai sa stiti cei mai multi bani pe pamant ii au musulmani, evrei, budisti, protestanti, catolici si la urma ortodoxi1!! Asta eadevaru chiar daca doare si nu ne convine!!

  • Mucanu Aurel // 20 august 2016 at 11:03 // Răspunde

   Draga Lilik, pai catolicii nu-l au pe Cristos ? Neoprotestantii nu-l au pe Cristos ? Protestantii nu-l au pe Cristos ? Chiar si musulmanii, in cartea lor, Coranul, il respecta pe Cristos. De ce crezi ca numai ortodocsii si in special romanii, au credinta perfecta in Cristos ? Chiar crezi ca ortodocsia este adevarata credinta pentru ca asa ti-o spun preotii ortodocsi ? Pai ce sa spui atunci de mozaism din care s-a nascut crestinismul si islamismul ? Mai adevarata credinta decat mozaismul ce poate fi. Crestinismul si islamismul sun un fel de secta desprinse di credinta mozaica.

 8. Situatia economica nu are nimic cu faptul ca noi avem ca religie Ortodoxia , situatia Rominiei si halul in care a ajuns , se datoreaza tuturor nemernicilor si mafiotilor din care face parte si acest Academician , care ar fi trebuit pus la zid si executat alaturi de toti nemernici care au vindut si distrus Rominia. Motivul pentru care Rominia este saraca, se datoreaza faptului ca Romini au fost manipulati sa-si paraseasca tara ca sa poata jefui acesti masoni si alti nemernici .

  • Mucanu Aurel // 20 august 2016 at 11:08 // Răspunde

   Stimate Gabriel, sunteti un produs al ortodoxiei prin faptul ca incitati la crima spunand ca alti semeni sa fie pusi la zid. Asa v-a crescut ortodoxia, cu ura neimpacata fata de semenul vostru ? De ce nu i-a invatat ortodoxia pe romani sa nu se lase manipulati de nemernici ? Ce a facut ortodoxia in aceste decenii ?

 9. Cum sa nu fie alte tari dezvoltate, gen SUA, Regatul Unit, Franta cand timp de secole au colonizat, au torturat oamenii prin sclavie si au furat pe rupte resursele tarilor ca India, tarilor din Africa, Brazilia, chiar si Romania!!!!!! Acuma sunt mari si au de toate si se cred in masura sa critice alte tari pe spatele carora si-au facut averi papusarii, cica religia e de vina, traditia! Tarile pe care le-au stors le numesc Lumea a-III-a nenorocitii!! Cand au purtat romanii razboi in ofensiva vreodata in istorie pentru a acapara teritorii, Cand?! Intotdeauna teritoriul asta a fost ciopartit! E o iluzie oameni buni , sa nu va luati niciodata dupa asemenea specimene care vor sa distruga cu totul ce a mai ramas din identitatea ca popor a oamenilor!

  • Mucanu Aurel // 20 august 2016 at 11:36 // Răspunde

   Dle Piotr, comentariul dvs seamana vizibil cu felul cum infierau bolsevicii pe imperialisti in vremurile de trista amintire ale comunismului.
   Vestul Europei nu luau sclavi in razboaie cum v-au invatat bolsevicii. Ei cumparau sclavi din Africa pentru ca erau sclavi pusi la vanzare tot de catre africani.
   SUA i-a ridicat pe negrii din America si i-a ridicat din somnul lor de moarte aducandu-i pe cele mai inalte trepte in societate(muzica, arta, cultura, politica, sport).
   Cei din Vest au colonizat si au ridicat tari precum Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda. Chiar SUA si Canada sunt un exemplu al civilizatiei implementat de Vest-Europeni.
   Nici chiar romanii n-au facut sclavi din tzigani, ei insisi fiind robi pe pemanturile lor. Tziganii au fost adusi ca robi de tatari, turci, greci, nu noi i-am facut robi. Robii romani nu puteau avea robi tzigani, este un non-sens. Bisericile si manastirile ortodoxe au tinut tzigani in robie.
   Ziceti ca noi nu am invadat ? De ce a trimis criminalul de razboi Ion Antonescu trupele romanesti(pe evrei si pe tzigani i-a scutit de armata) pana la Stalingrad ? Ce cautau romanii la Stalingrad ? Au dorit ei asta ? Criminalul Antonescu a facut asta sum binecuvantarea bisericii ortodoxe, a Patriarhului acestuia.
   Nu mai spun ca multi slujitori ai bisericii ortodoxe au sprijinit organiazatia criminala a miscarii legionare, miscare similara odioaselor ideologii naziste si fasciste. Legionarii chiar se lauda cu credinta lor ortodoxa. Nu ati realizat inca odiosenia existentei miscarii legionare, implementata noua de bestia de Hitler, care ne-a adus sinistra si coplesitoarea acuzatie de holocaust in care au fost asasinati 6(sase) milioane de evrei, acuzatie de care nu vom scapa nici peste inca doua mii de ani de acum incolo ?
   In mocirla holocaustului religia noastra multimilenara ne-a adus. Cum vom trai noi si urmasii nostri cu o asemenea acuzatie pe capul nostru ? Sunt intristat, pentru ca miscarea legionara nu este din sufletul neamului romanesc, ne-a fost implementata de bestia de Hitler, care a nenorocit si poporul german cu nazismul lui odios.
   Si acum mai sunt slujitori ai ortodoxiei care pe la diverse manastiri agita si idolatrizeaza miscarea legionara si pe adeptii ei. Deci cum sa ai incredere in ortodoxie ?

 10. Cezar ioann // 10 august 2016 at 8:45 // Răspunde

  Voi lua textul ca atare .. Are perfecta dreptate. Frica de Dumnezeu inhiba îndrăzneala . Ca popor numai îndrăzneți n-am fost. Este o părere si atat. In nici in caz nu calcă biserica in picioare. Tipul e doar..obiectiv.

 11. Cine e razvan teodorescu?

 12. simplu:SOPARLA!

 13. Toate tarile ortodoxe au un nivel de trai mai scazut si nu numai. Acestea sunt tari dominate cu un plan pus bine la punct. Iar cea mai mare piedica a dominatorilor este Hristos.

 14. Georgeta Lukacs // 19 iulie 2017 at 16:15 // Răspunde

  Religia crestina dar si toate celelalte religii diverse sunt inventate de unii lideri ai Imperiului Roman. Scopul principal a aplicarii doctrinelor religiilor a fost de a tine sub control popoarele de pe teritoriile ocupate. Astfel, aceste populatii capturate puteau fi: indoctrinate ,subjugate,exploatate sau erau impinse sa se lupte intre ele. Stapanii interesati numai pentru beneficiile lor exploatau mai lesne subjugatii daca acestia erau dezbinati. Acum e cam aceeasi strategie aplicata in Romania.

 15. Georgeta Lukacs // 19 iulie 2017 at 16:46 // Răspunde

  Romanii acum sunt indoctrinati cu falsurile istorice privitoare la originea lor. Amenintarile permanente din partea extremistilor maghiari tinuti in brate de oficialitati de rang inalt romanesti, sapa la temelia acestui neam care nu a dus niciodata razboaie de cotropire. Dar a fost nevoie sa stea in pozitia de a se apara de navalitori ca: otomanii,romanii, rusii si altii.

 16. Aiurea! Vor sa distruga crestinismul ortodox pentru ca este singurul lucru care ne mai leaga si pentru ca este religia cea mai apropiata de Dumnezeu. Cunosc tari protestante cum ar fi tarile nordice. Sa vedeti acolo lene si delasare, respectarea timpului liber, iar dintre toate natiile emigrate, cei mai muncitori sunt romanii.
  Pentru mine, un om care si-a vandut sufletul pentru bani si avantaje, nu reprezinta nicio “eminenta cenusie”, dimpotriva.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii