Noutăți

Mașina care se conduce singură. Video.

Mașina care se conduce singură, o bucurie a celor care nu pot trece testul pentru a obține un carnet de conducere!!! Până în prezent, a parcurs mii de km în statele California și Texas.

Ziarul Washington Post din capitala Statelor Unite ale Americii, a relatat episodul povestit de un biciclistul din Austin, statul Texas,  care făcea „track stand” (echilibristică pe bicicleta) la semafor, ținându-și practic echilibrul pe bicicletă fără a înainta. Mișcările de mică anvergura făcute de ciclistul care-și ținea echilibrul au „derutat” programul computerizat al mașinii Google care fie voia să accelereze, fie să frâneze. Ciclistul povestește amuzat că „dansul” a durat vreo doua minute și mașina Google nu a a avansat, iar în vehicul cei doi ingineri se amuzau și notau episodul pe un laptop!

Mașinile Google, capabile să se conducă singure, au parcurs în total peste 2 milioane de kilometri, iar compania spune că au fost implicate în numai 14 accidente ușoare. Programul computerizat mai are însă mult de învățat, iar episodul recent cu biciclistul, este o dovadă în acest sens, un  episod care va fi extrem de util pentru testele viitoare. (hotnews)

la-sci-g-google-self-driving-car-20140528
Google mizează pe faptul că algoritmii nu se plictisesc, nu obosesc și nu sunt nervoși, astfel că e normal ca aceste mașini să fie mult mai prudente în trafic. În plus, Google a construit programul de calcultor pentru acționarea mașinii, cu ațentie specială pentru pietoni și cicliști, de curând fiind adaugată capacitatea mașinilor de a recunoaște când bicicliștii semnalizează cu mâna. (hotnews)

 

surse: hotnews, google.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii