Noutăți

Marte nu a fost dintotdeauna vecinul nostru. Ipoteză surprinzătoare

Până acum se credea că planeta Marte și Pământul s-au format în aceeași regiune a Sistemului Solar timpuriu, dar dacă așa au stat lucrurile atunci de ce sunt compozițiile lor atât de diferite? Un nou studiu ar putea avea răspunsul. Folosind simulări computerizate sofisticate, cele mai recente ipoteze sugerează că Marte ar fi putut să „crească” în centura de asteroizi înainte de a se muta în vecinătatea noastră.

În timp ce echipa internațională de cercetători din spatele noii idei admite că totuși această ipoteză are nevoie și de mai multe studii, ideea s-ar potrivi ca o mănușă cu o altă explicație alternativă despre modul în care sistemul nostru solar s-a format în urmă cu miliarde de ani.

“Formarea lui Marte în centura de asteroizi a avut loc foarte devreme în istoria lui Marte. Masa lui Marte este aproximativ 11% din masa Pamântului și este alcătuită din materiale care o fac mai mult un meteorit decât o clonă a planetei noastre”, a declarat Joelle Renstrom pentru revista Astrobiology.

marsearthnotneighbors2

Marte conține silicați diferiți, mai ușori decât cei ai Pământul, și mult mai asemănători cu cei găsiți în meteoriți. Pentru a obține perspective asupra mișcării Plantei Roșii în cadrul Sistemului Solar, cercetători din Japonia, Statele Unite și Regatul Unit au efectuat simulări conforme cu așa-numitul model Grand Tack. Acest model sugerează că Jupiter a jucat un rol major în formarea și arhitectura orbitală finală a planetelor interioare. De asemenea, a împins Marte în poziția sa actuală.

Din moment ce Marte s-ar fi format mult mai departe de Soare este posibil ca planeta să fi fost mult mai rece inițial și acoperită cu gheață. Această teorie pare să sugereze ideea că Marte, odată ajunsă în poziția în care se găsește astăzi, datorită căldurii Soarelui, ar fi beneficiat din belșug de apă lichidă, element primordial pentru susținerea și dezvoltarea vieții.

sursa:  http://www.sciencealert.com/mars-and-earth-not-early-neighbours-after-all

sursa: http://www.messagetoeagle.com/it-seems-that-mars-has-not-always-been-our-planetary-neighbor/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Marte nu a fost dintotdeauna vecinul nostru. Ipoteză surprinzătoare

  1. cetățeanul tulburat // 21 decembrie 2017 at 22:06 // Răspunde

    O ipoteză și mai surprinzătoare este următoarea: acea centură de asteroizi fiind rămășițele planetei pe care nu știu cine o numea Tiamat, cu multe miliarde de ani în urmă era o planetă precum este azi Terra de aceeași dimensiune apă vegetație și alte forme de viață… sistemul solar în care ne aflăm mai are o planetă care orbitează în jurul soarelui dar nu în aceeași linie ca celelalte pe care “le știm” și e numită Nibiru care își termină rotația eliptica odată la 3600 de ani tereștri, această planetă cică avea 4 sateliți care orbitează în jurul ei și că unul dintre ei s-ar fi intersectat cu planeta Tiamat distrugând-o înainte de a se atinge de Marte care are un fel de canion în linie dreaptă la ecuator…iar apa de pe Tiamat a ajuns pe Terra…cum? Deocamdată nu se știe cum…Doar se știe că apa are memorie…posibil să și gândească… A analizat că dacă se transfera pe Marte ar fi inundat toată planeta așa a ales Terra să nu o acopere pe toată.
    Interesantă ipoteza asta…rămâne de văzut și aflat dacă lucrurile s-au întâmplat așa după ce vom trece la free energy și antigravity system vehicles cu care ne vom putea deplasa ușor în acest sistem solar, explorându-l.

  2. Cacat in cur Tulburar // 23 decembrie 2017 at 17:05 // Răspunde

    Nu ai protectie la bataia care vei fi supus daniele. Ai sa inveti in ceva timp ce inseamna sa permiti la pizdoiu tulburat sa comenteze aiurea inervandu-ma. Vei lua atata bataie de vei ramane in viata in mod vegetativ. Permiti cacaturi, cacat vei deveni.

    • Esti bolnav! Dar poate sa aiba politia grija de tine. Sau crezi ca nu se poate afla de unde trimiti mesajele, caraghios agramat ce esti? Doar pentru aceasta amenintare poti sa raspunzi penal!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii