Noutăți

Marii giganţi mondiali au semnat pentru sfârşitul “erei plasticului”

România liberă.ro: Peste 200 dintre ele mai mari companii din lume, între care Coca-Cola, PepsiCo sau Kellogg, s-au angajat luni, 29 octombrie, să renunţe la utilizarea în exces a plasticului, care a pătruns nu numai în mări şi oceane, ci şi în organismul uman.  Angajamentul a fost semnat de 250 de entităţi, incluzând companii comerciale, mari producători mondiali de ambalaje, distribuitori şi reciclatori, precum şi guverne şi ONG-uri, într-o operaţiune pe care Organizaţia Naţiunilor Unite a numit-o drept „cel mai ambiţios efort pentru combaterea poluării” cu acest material..

Iniţiativa vine în urma presiunii publice crescânde asupra producătorilor şi comercianţilor cu amănuntul, pentru ca aceştia să renunţe la fabricarea şi utilizarea uriaşului volum de ambalaje din plastic care blochează depozitele de deşeuri şi sufocă mările şi ocanele.

Semnatarii au promis să elimine plasticul inutilizabil şi inutil si să inoveze astfel încât toate ambalajele să poată fi reciclate, cu obiective care să fie revizuite în mod regulat şi cu informări permanente pe tema progreselor făcute, a declarat Rob Opsomer, şeful iniţiativei  New Plastics Economy, pentru Fundaţia Thomson Reuters. El a adăugat că majoritatea eforturilor s-au concentrat până acum pe eliminarea poluării cu plastic, însă angajamentul de luni vizează eliminarea poluării de la sursă, notează Euractiv.com.

Trei dintre cele mai mari companii din lume, Coca-Cola, PepsiCo şi Nestlé au fost numite recent cei mai răi poluatori din lume, potrivit unui indice al mişcării Break Free From Plastic. În America de Nord, deşeurile de plastic aparţinând acestor trei mărci au reprezentat 64% din totalul deşeurilor strânse în acţiunile de curăţare a apelor, potrivit analizei. (Citește articolul integral aici: Romanialibera.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Marii giganţi mondiali au semnat pentru sfârşitul “erei plasticului”

  1. E un pas inainte, insa conform principiului POLUATORUL PLATESTE, ar trebui sa investeasca si in reciclarea, strangerea sau distrugerea acestor deseuri.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii