Noutăți

Marea Țeapă a revoluției fiscale PSD – Inovația Guvernului Tudose: salariile cresc, veniturile scad. Iată care e șmecheria:

  •  
  •  
  •  

Cotidianul.ro: Românii vor primi mai puțini bani din salariu dacă partidele aflate la guvernare vor merge până la capăt și vor pune doar în seama angajatului contribuțiile la sănătate și la pensii, CASS și CAS, și îl vor degreva pe angajator de această sarcină fiscală, în ciuda angajamentelor președintelui PSD, Liviu Dragnea, că nimeni nu va fi afectat.

Singurii care ar putea avea totuși de câștigat vor fi cei care acum primesc salariul minim brut pe economie, 1.450 lei, cu condiția ca PSD să aplice impozit zero pentru veniturile de sub 2.000 lei. În rest, toată lumea pierde.

Mai mult, guvernarea PSD – ALDE va mări „din pix“ salariul minim pe economie de la 1.450 lei la 1.780 lei, pentru că sarcina fiscală a angajatorului, 22,77%, va fi mutată la brutul angajatului.

Doar impozitul zero va mări puțin salariile

Cum vor fi afectate lefurile? Spre exemplu, la salariul minim brut de azi, 1.450 lei, angajatul ia în mână 1.065 lei. În noua ordine fiscală, cu 25% pentru sănătate și 10% pentru pensii, ambele în contul angajaților, și în rest zero, salariatul va încasa 1.157 lei, dacă impozitul va fi 0% (conform promisiunii PSD de a elimina impozitele pentru veniturile de sub 2.000 lei), sau 1.019 lei, dacă impozitul rămâne la 16%.

economic2_(1)

Așadar, doar impozitul zero va aduce ceva bani în buzunarul angajaților după noua formulă de calcul. Probleme apar de la salariile de peste 2.000 lei. Azi, un venit brut de 2.000 lei aduce un net de 1.450 lei. După modificările preconizate de PSD și ALDE, salariatul va avea un brut de 2.455 lei, însă un net mai mic, de 1.388 lei. „Nu se pune problema ca vreun cetățean român angajat undeva să meargă să-și plătească singur contribuția CAS și CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăți. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuție la sănătate și o contribuție la pensie mai mari, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma. Pentru că au apărut informații că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat. (…) Plătește firma contribuția în contul angajatului, pentru că se vorbea că se mută în sarcina angajatului.

Vezi tabelele cu taxele la stat și citește mai mult aici: Cotidianul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Marea Țeapă a revoluției fiscale PSD – Inovația Guvernului Tudose: salariile cresc, veniturile scad. Iată care e șmecheria:

  1. Poate ar trebui spus ca aceste inventii sorosiste, #rezist si #insist au facut ca statul roman sa nu impoziteze marile companii straine care nu isi platesc obligatiile.
    Mai devreme sau mai tarziu aceste companii tot vor fi impozitate sau alungate.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii