AIM radionica curs online

Noutăți

Marea eroare a UE: tentativa de distrugere a elementului naţional al ţărilor europene

Cine a fost la Parlamentul European a văzut, desigur, expresia unei birocraţii imense în acele mii de birouri, cu zeci de mii de funcţionari anonimi, care duceau inutile tone de hîrtie de ici colo. Poate părea surprinzător, dar în această structură birocratică se află adevăratul motiv pentru care Marea Britanie a votat BREXIT, iniţiind un fenomen care nu se va opri aici, ne spune Cotidianul.ro

Din păcate, presa din România, aproape inexistentă în adevărata sa definiţie, a fost invadată de „marii specialişti” născuţi din ONG-urile finanţate cu sume uriaşe nu numai pentru a susţine fără discernămînt orice vine de la Bruxelles, ci şi pentru a-i pune la zid pe cei care pledează pentru dezbaterea serioasă a intereselor României în contextul UE.

BREXIT-ul din Marea Britanie are, în afara conotaţiilor economico-financiare, şi o componentă extrem de importantă, chiar dacă în spaţiul public aceasta este evitată: elementul naţional al fiecăreia dintre ţările Uniunii Europene! Ori de cîte ori apărea vreun politician care să vorbească în public despre specificul naţional al ţării sale, era taxat ca naţionalist şi pus la zid, astfel încît nimeni să nu îndrăznească să procedeze la fel.

O vreme a ţinut această strategie, dar se pare că, mocnit, ceva lucra pe dedesubt, toate ţările avînd în spate o istorie, o tradiţie şi un set de valori la care nu par dispuse să renunţe prin decizii luate de funcţionarii de la Bruxelles. De altfel, cu cît părea mai intransigentă poziţia oficialilor UE împotriva celor care pledau pentru valorile naţionale ale ţărilor lor, cu atît creştea susţinerea populară a acestor forţe politice taxate ca fiind „naţionaliste”!

Aşa au luat amploare, în ciuda atacurilor venite din partea numeroaselor site-uri finanţate de UE, „Frontul Naţional” din Franţa, condus de Marine Le Pen, „Podemos” în Spania, „Syriza” în Grecia sau chiar „Frontul Patriotic” din Bulgaria! Toate acestea nu sînt partide anti-sistem, ci partide naţionaliste, a căror creştere în alegeri nu se datorează neapărat ideologiilor naţionaliste, ci, mai degrabă, ofensivei anti-naţionale impusă de la Bruxelles!

Am scris cîndva că, atîta timp cît forţe politice de sorginte naţionalistă se vor dezvolta doar în ţările mici, nu va fi o problemă pentru UE, însă totul se va schimba radical atunci cînd un astfel de fenomen se va dezvolta în ţările puternice ale UE! Şi, iată, în Franţa partidul lui Le Pen era gata să cîştige ultimele alegeri, iar în Marea Britanie, BREXIT a fost cîştigat de UKIP, partid etichetat ca fiind eurofob!

Efectul BREXIT se va difuza rapid în toate ţările UE, chiar dacă în multe dintre acestea nu se va pune problema ieşirii din această structură, dar sentimentul naţional va face să vibreze peste tot. Oamenii se vor întreba în mod firesc: de ce avem noi atîţia europarlamentari la Bruxelles, cu un aparat stufos la dispoziţie, din moment ce activitatea lor în folosul nostru este zero?

În realitate, marile puteri ale Europei joacă totul în interesul lor, pentru cei mai mici rămînînd regulile de tăierea porcilor de Crăciun, lupta cu corupţia şi, eventual, căsătoriile între cuplurile gay. În rest, s-au creat nenumărate ONG-uri şi site-uri de presă finanţate chiar din banii UE, a căror menire este să întreţină obiectivele Uniunii şi să facă din valorile acestor ţări mici ceva de care ele ar putea să se debaraseze! Ca demonstraţie, uitaţi-vă ce stipendii primeşte acea aşa-zisa „elită”, pe unde şi de unde primeşte burse, catedre, premii sau decoraţii!

Personal, eu sînt pentru o Uniune Europeană puternică, dar una reformată din temelii, în care piaţa concurenţială să fie obiectivul principal (de altfel aşa a şi fost gîndită iniţial!), iar fiecare ţară să vină în această structură cu valorile sale culturale, păstrîndu-şi specificul, tradiţiile şi istoria! Altfel, să nu mai mire pe nimeni ce gîndeşte fiecare român, de pildă, cînd vede că fascistul Horthy Miklos poate fi omagiat în România, în timp ce se dă jos de pe soclu statuia lui Mircea Vulcănescu! Ca să nu mai spunem despre obligaţia de a recunoaşte holocaustul din România, de parcă Hitler ar fi fost şeful guvernului de la Bucureşti, nu Fürerul Germaniei. Să nu vă imaginaţi că englezii au uitat ce au păţit în al doilea război mondial şi că acest BREXIT nu ar avea legătură cu statutul de forţă a Germaniei în cadrul UE!

Ion Spânu

Citeste articolul integral aici: Cotidianul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Marea eroare a UE: tentativa de distrugere a elementului naţional al ţărilor europene

 1. Articol corect, cu mentiunea ca Podemos si Syriza nu sunt nici pe departe nationaliste, ba din contra, mult mai apropiate de stanga radicala. Cel putin in Grecia, Syriza deja trezeste nemultumirea a mii de greci care sunt dezamagiti de promisiunile lor populiste nerespectate. Daca tot vorbim de nationalisti in Grecia, aceia sunt Zorii Aurii.

 2. A fost scuturat zdravan corcodusul!Atentie,cad maimute!

 3. Nu este o eroare! Este un scop!

 4. Britanicii nu au facut altceva, decat sa puna in practica, exact ce a spus adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland intr-o conversatie telefonica: “Fuck the EU!”

 5. Wishwell Clara // 26 iunie 2016 at 21:46 // Răspunde

  UE-ul e specific american. Numai americanii dau nume de boli la orice li se pare “anormal”. Pentru ei orice este normal este anormal.

 6. cetățeanul tulburat // 28 iunie 2016 at 0:07 // Răspunde

  Eu unul cred că acei ce cară tone de hârtie dintr-un loc intr-altul, o fac pentru că ăla le e lucrul, să care precum maimuțele legate la ochi, nu mai contează ce și cum, dacă le-a fătat broasca-n buzunare, mii de euro lunar!!!
  Problema e să miște să vadă cine ajunge p’acolo, că intr-adevăr se lucrează…iar lumea ocupată.
  Însă lucrurile importante pe planetă se discută în altă parte, acolo se discută nimicurile de zi cu zi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii