Noutăți

Marea de palmieri din Elche, Spania, singura rezervație forestieră de acest tip din Europa

  •  
  •  
  •  

În orașul Elche, în Spania, există o mare pădure de palmieri, singura de acest gen din Europa și una dintre cele mai mari rezervații forestiere de acest tip din lume. Elche are mai mulți palmieri decât oameni. Potrivit unor estimări, între 200.000 și 300.000 de arbori există în această zona unică de pe bătrânul continent. Palmierii există în Elche de aproximativ 2500 de ani. Primele exemplare au fost probabil plantate în secolul al V-lea î.H. de către cartaginezi care s-au stabilit în sud-estul Spaniei. Spre sfârșitul secolului al X-lea d.Hr, când peninsula Iberică era sub dominația arabă, musulmanii au construit aci unul dintre primele sisteme de irigație moderne pentru palmieri.

De la distanță, zona arată ca o pădure vastă, dar în realitate palmierii fac parte din peisajul urban al orașului. Copacii sunt plantați în livezi compacte, pătrate sau dreptunghiulare, iar în mijlocul livezii, de obicei se află mai multe proprietăți abandonate. Cele mai multe case de astăzi sunt abandonate, deoarece livezile au fost cumpărate de consiliul local. Unele dintre livezi sunt acum parcuri publice unde oricine se poate relaxa înconjurat de acești minunați arbori.

Din punct de vedere istoric, livezile au fost plantate în scopuri agricole. Copacii au frunzele extrem de mari ceea ce oferă protecție legumelor cultivate la nivelul solului. Pe măsură ce orașul a început să se extindă în secolul al XVII-lea, unele dintre livezi au fost tăiate. Acest proces a fost continuat și în timpul revoluției industriale din secolul al XIX-lea. De-a lungul timpului, palmierii și-au pierdut rolul agricol, iar în prezent, rolul Palm Grove este mai mult unul peisagistic.

palmeral-elche-35 palmeral-elche-62 palmeral-elche-52 palmeral-elche-42 24077307573_621c5b60c4_b 35751294984_a5026cf229_b palmeral-elche-12 palmeral-elche-26

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/08/elche-city-of-palm-trees.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii