Noutăți

Mărci și produse faimoase în cel de-al doilea război mondial. Ce prefera Hitler?!

Fanta, produs de Coca Cola: Coca-Cola a jucat pe ambele fronturi în timpul celui de-al doilea război mondial. Au sprijinit trupele americane, dar, de asemenea, au produs sucuri carbo-gazoase pentru naziști. În 1941, filiala germană a Coca-Cola a rupt legătura cu cea din SUA și nu a mai putut obține siropul necesar fabricării băuturii răcoritoare, din cauza restricțiilor de război. Așa că au inventat o nouă băutură: un suc de fructe cu arome, denumit Fanta.

Fanta-WW1-10-daily.jpg-600x479
Volkswagen
: Ferdinand Porsche, omul din spatele Volkswagen și Porsche, s-a întâlnit cu Hitler în 1934, pentru a discuta despre crearea unei “mașini a poporului”. (Aceasta este traducerea în limba engleză a Volkswagen.) Hitler l-a ales pe Porsche pentru a face mașina respectivă, cu o formă rațională, “ca un gândac.” Și așa s-a născut Volkswagen Beetle.

germanstuffs-012
Kodak
: În timpul Primului Război Mondial, filiala germană Kodak folosea prizonieri din lagărele de concentrare. Mai multe dintre celelalte ramuri europene au făcut afaceri grele cu guvernul nazist. Wilhelm Keppler, unul dintre consilierii economici de top ai lui Hitler, a avut legături profunde cu Kodak. Când a început războiull, Keppler a sfătuit Kodak și alte câteva companii din SUA să concedieze angajații evrei pentru a primi comenzi de la Hitler.

SMmR1g750iIe.1L2QPMrBw
Hugo Boss: În anii 1930, Hugo Boss a început să facă uniforme naziste. Motivul: Hugo Boss însuși a aderat la partidul nazist, și a primit un contract pentru a face uniformele pentru tineret, soldatul furtună și uniformele SS. Asta a fost o binefacere foarte mare pentru Hugo Boss, pentru că a primit contractul la doar opt ani de la fondarea companiei sale și ca rezultat al acestor afaceri, a dus compania la un alt nivel. Fabricarea uniformelor naziste a mers atât de bine încât Hugo Boss a fost nevoit să angajeze prizonieri din Polonia și Franța pentru a ajuta la fabrică. În 1997, fiul lui Hugo, Siegfried Boss, a declarat pentru o revistă de știri austriace, “Desigur, tatăl meu a fost dominat de partidul nazist. Dar cine nu făcea parte atunci din acel partid?”

img21166_625
Ford: Henry Ford a fost cel mai faimos susținător extern al lui Hitler. De ziua lui, la împlinirea a 75 de ani în 1938, Ford a primit o medalie nazistă, concepută pentru susținătorii externi “străini distinși.” A fost producător de vehicule pentru naziști și pentru aliații lor.

18dleawtbk2kajpgtraducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse:  the new york times.com, reformed theology, new statesman, bbc, human research protection


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii