Noutăți

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe

  •  
  •  
  •  

Începând cu acest weekend, până la data de 11 octombrie 2015, se va desfăşura festivalul Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, Ediția a Cincea, eveniment care are drept scop promovarea artiştilor independenţi şi a spectacolelor pe care le creează.

Bucharest Fringe cuprinde două secțiuni, ONE DRAMA – dedicată monodramelor – și care cuprinde cele mai interesante și mai apreciate one man/woman show-uri ale momentului, și secțiunea COMPETIȚIE, ȋn care au fost selectate cele mai bune spectacole independente realizate ȋn ultimul an pe tot cuprinsul Romȃniei.

„Anul acesta Maratonul adună la start 15 spectacole în Competiție (cele mai bune din ultima stagiune), 14 recitaluri actoricești de excepție în secțiunea ”One Drama” (unele spectacole reluându-se special cu această ocazie), 2 premiere și un spectacol-eveniment susținut de Compania Foosbook din Chișinău, la Teatrul Național București”, spune Radu Popescu, directorului festivalului.

logo_fringe-300x135
De asemenea, ȋn această ediţie au loc două premiere, “Caged Bird. Freedom in progress”, un performance de Irinel Anghel, și “Testament” de Radu Popescu.

Alături de aceste producții, poate fi urmărit şi spectacolul invitat “Shakespeare pentru Ana”, din Chișinău, ȋn regia Luminiței Țȋcu, precum și un show-case cuprinzȃnd o selecție a momentelor prezentate ȋn acest an la Gala Hop.

Juriul de Premiere este alcătuit din: Andreea Bibiri, actriță la Teatrul Dramatic”L.S.Bulandra” și regizor independent; Voicu Rădescu, fondator al Green Hours și alfenomenului ”Teatrul LUNI”; Răzvan Penescu, fondator al Platformei LiterNet; HoriaSuru, regizor, premiant al ediției anterioare a Bucharest Fringe. Juriul va acorda 8 premii pentru cele mai originale realizari artistice.

Selecția a fost realizată de Juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cîntec, Oana Cristea-Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki.

PROGRAM

afis-maratonul-indepedent-724x1024

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe este un festival anual, organizat de Asociația TEATRUL.RO, care promovează mișcarea teatrală independentă, cu precădere producțiile neconvenționale și inovatoare, precum și spatiile de joc independente.

sursa: teatrul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii