Noutăți

Mănăstirea Phuktal, lăcașul de cult în formă de fagure din India

Mănăstirea Phuktal sau Phuktal Gompa este una dintre cele mai izolate mănăstiri din lume. Se află în districtul Ladakh din nordul Indiei. Mănăstirea este o construcție unică din lut și lemn realizată la intrarea într-o peșteră naturală de pe faleza unui defileu aflat deasupra râului Lungnak (Lingti-Tsarap). De la distanță, mănăstirea arată ca un fagure gigant. Phuktal Gompa a fost fondată la începutul secolului al XII-lea de către Gangsem Sherap Sampo, discipol al fondatorului Gelug Tsongkhapa. Deși mănăstirea a fost construită în secolul al XII-lea, a fost ascunsă pentru mulți până când Alexander Cosmo de Koros a vizitat locul între anii 1826-1827.

Mănăstirea are patru săli de rugăciune, o bibliotecă, facilități de predare, o bucătărie, camere de oaspeți și camere de locuit pentru cei aproximativ 70 de călugări care trăiesc în permanență aici.
Phuktal Gompa este una dintre puținele mănăstiri budiste din Ladakh, la care se poate ajunge doar pe jos. O plimbare de o zi sau două vă va duce la Phugtal prin două sate mici, Chatang și Purne. Mănăstirea se află la aproximativ 7 km de Purne.

phugtal-monastery-10[2] phugtal-monastery-5[6] phugtal-monastery-7[2] phugtal-monastery-3[2] phugtal-monastery-2[2] phugtal-monastery-8[6] phugtal-monastery-11[6] phugtal-monastery-6[6] phugtal-monastery-1[21] phugtal-monastery-1[18]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/11/phugtal-monastery-india.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii