Noutăți

Mănăstirea budistă Taung Kalat, una dintre cele mai interesante locații din Myanmar, este construită deasupra gurii unui vulcan…

Mănăstirea budistă Taung Kalat este una dintre cele mai interesante obiective din Myanmar și din totodată din lume. Construită deasupra gurii astupate a unui vulcan stins, pelerinii sunt nevoiți să facă fix 777 de pași de la poalele muntelui și până la intrarea în mănăstire. Potrivit credinței locale, în interiorul dealului Taung Kalat locuiesc niște ființe cu puteri supraomenești denumite Nats. Acestea trebuie venerate pentru a nu se reactiva vulcanul și a aduce năpasta peste toată comunitatea.

Este posibil ca legendele despre Nats să reprezinte o moștenire a religiilor animiste anterioare din mediul rural din Birmania, care au fost incluse în religia budistă în secolul al XI-lea. Există legende că, înainte de domnia regei Bagan Anawrahta (1044 – 1077), sute de animale au fost sacrificate aici ca parte a ritualurilor de îmblânzire a acestor Nats.

Dincolo de legende, mănăstirea și împrejurimile sale sunt cu adevărat unice, însă dacă autoritățile nu vor interveni cât mai curând pentru a reabilita construcțiile, acest colț de rai ar putea dispărea. Mănăstirea budistă Taung Kalat este o rezervație naturală și un parc național.

Muntele Popa pe care se află mănăstirea are o înălțime de 1518 de metri și este situat în centrul statului Myanmar. Superstiția birmaneză spune că cei care ajung pe Muntele Popa nu ar trebui să poarte roșu, negru sau verde, să aibă carne asupra lor, în special carne de porc, pentru că ar putea ofensa aceste creaturi mistice.

Taung-Kalang Taung-Kalang2 Taung-Kalang4 Taung-Kalang5 Taung-Kalang3 Taung-Kalang7 Taung-Kalang6

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii