AIM radionica curs online

Noutăți

Majoritatea românilor nu își merită țara! Astăzi, o populație stupidă și o armată de politicieni corupți au distrus tot ce ne-au lăsat înaintașii…

Decebal, Mihai Viteazul sau Tudor Vladimirescu au murit aproape degeaba. Astăzi, țara aceasta este locuită de o majoritate stupidă, lipsită de patriotism, de morală, de simț al apartenenței la o identitate culturală unică. Pentru că nu doar majoritatea politicienilor sunt corupți, ci majoritatea populației României este coruptă într-un fel sau altul, iar clasa politică este oglinda firească a societății. Adevărul este că majoritatea românilor este formată din creierașe mici care trăiesc pe principiul “lasă, că merge și așa”, o populație formată din nenumărați Mitici și Doreli dispuși la o mică ciupeală, la care se adaugă nenumărate țațe consumatoare de telenovele și “Știrile de la ora 5.” În această ecuație trebuie introduși și blazații eterni sau tineretul spălat pe creier de politicile neomarxiste, la fel de insensibili la sentimentul de patriotism precum prostul satului!

Împreună, populația stupidă a României și politicienii corupți au creat o mixtură toxică care otrăvește tot, care distruge tot, care nu mai lasă piatră pe piatră în această țară. În 29 de ani, România și-a distrus industria, și-a pus agricultura la pământ, a cedat pe nimic resursele naturale ale țării (petrol, gaze, aur, argint etc.), a vândut aproape jumătate din terenul arabil și s-a îndatorat pentru câteva generații. În doar 29 de ani am pierdut mai mult decât în cele două Războaie Mondiale… Asta spune tot despre statutul de colonie la care a ajuns țara noastră astăzi.

Cu toate acestea, politicienii (din toate partidele) care au trădat România sunt mai departe la butoane, iar proștii majoritari sunt cei mai activi la vot, oferindu-le mai departe corupților din politică posibilitatea să fure și mai mult, să trădeze și mai tare!

Și totuși, putem face ceva, în condițiile în care 4 milioane de români ACTIVI  au ales să plece din mizeria românească? Mai avem cu cine să facem ceva? În opinia mea este foarte greu și doar dacă se vor îndeplini trei condiții esențiale, mai putem salva poporul român de… populația României și politicienii corupți. Iar aceste trei condiții ar fi următoarele:

1.O revoluție culturală care să îi facă pe români să conștientizeze că aparțin unei culturi remarcabile, cu o continuitate milenară. Fără conștiința importanței propriului lor neam și a propriei lor culturi, a unui destin important, românii vor sta mai departe cu capul plecat, se vor rușina de identitatea lor și vor fi călcați de alții în picioare.

2.Introducerea principiilor MERITOCRATICE în toate domeniile de funcționare a societății. Dacă nu blocăm accesul penalilor și a incompetenților în funcțiile de răspundere, nu avem nicio șansă.

3.Limitarea dreptului la vot. Nu este normal ca un prost sau un corupt să poată influența, prin vot, politica unei țări. Nu este normal ca cineva care nu știe cu cine se învecinează România să voteze europarlamentarii români. Nu este normal ca un corupt dovedit să aibă dreptul să voteze la alegerile parlamentare. Pentru că vă întreb: în cazul unui spital, spre exemplu, ați fi de acord ca politica de achiziții de aparatură medicală și medicamente, de alegere a personalului medical (pe criteriile competenței) și alte lucruri de acest gen să fie făcute în urma unui vot la care să participe și femeile de serviciu, șoferii de pe ambulanțe, bucătăresele și personalul de securitate? Evident că nu. De ce? Pentru că aceștia nu au competența necesară să facă un astfel de lucru. Pentru că dacă ar vota, este posibil să se ia decizii greșite, cu consecințe dezastruoase pentru respectivul spital. Și atunci, când votăm pentru viitorul unei întregi țări, nu ar trebui să ținem cont de capacitatea celor care votează de a înțelege fenomenul politic, social, cultural? Nu ar trebui să aibă o minimă educație socială și politică pentru a-și exercita dreptul la vot? Ba da, ar trebui! Doar că democrația nu permite prea multă meritocrație. Cum s-ar mai putea menține la putere găștile mafiote din toate țările, dacă nu ar exista prostul majoritar pe care să îl manipuleze și să îl transforme în bazin electoral? Ei bine, aici este problema: politicienii depind de prostul majoritar, au nevoie de el și îl țin aproape.

Iar ca să poți atinge cele trei obiective menționate mai sus, ar trebui să ai măcar o presă centrală (televiziune, radio, site-uri) care să promoveze aceste valori. Doar că, surpriză: mai toată presa centrală din România are în spate acționariat străin sau armate de politicieni și oameni de afaceri subordonați politicului. Deci, nu vom putea conta pe ea, pe presa centrală, pentru o revoluție culturală sau pentru impunerea Meritocrației. Ce soluții mai avem, în acest caz? – Un miracol sau ajungerea cuțitului la os, precum în 1989!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

15 Comments on Majoritatea românilor nu își merită țara! Astăzi, o populație stupidă și o armată de politicieni corupți au distrus tot ce ne-au lăsat înaintașii…

 1. Tabara ionel marian // 28 martie 2018 at 13:42 // Răspunde

  Daca articolul izvoraste din mintea ta il declar remarcabil si fara cusur.Tabara Ionel Marian

 2. cetățeanul tulburat // 28 martie 2018 at 14:35 // Răspunde

  Minciuna asta de societate va dura atâta timp cât oamenii se vor lăsa spălați pe creier de bani.
  Cea mai frumoasă revoluție ar fi ignorarea sistemului capitalist monetar intr-un mod pașnic. Trebuie să nu ne mai mințim intre noi și să ne reorganizăm ca civilizație.
  Haideți să nu ne mai irosim viețile alergând după bani să plătim facturi la energie, când energia trebuie să fie gratis pentru toți, cu toții trăim pe aceeași planetă respirăm același aer și avem lumina de la același soare, de ce unii sapiens trebuie să fie mai cu moț decât alții?!
  Când împreună putem face lucruri mărețe noi trăim divizați de bani…

 3. asta e durerea mea cea mare.nu stiu ce au simtit ceilalti in 89 la asazisa revolutie dar mie mi s-a strins inima si am avut o presimtire neagra ca va urma o nenorocire imensa in tara asta pe care o iubesc pina la lacrimi.in toti anii ce au urmat cle mai negre presimtiri mi s-au adeverit incit am ajuns sa regret anii ceausisti cu toate ca eu ca femeie am fost lovita de decretele alea nenorocite,dar macar existau compensatii privind locurile de munca ,posibilitatea de avea un salariu decent,o locuinta potrivita cu marimea familiei ,alocatii pt copii mai mari ,preturi ce nu o luau rasna ,nu traiam cu frica de a ramine fara servici sau loc de munca.ce ma supara cel mai mult slugarnicia guvernantilor si indiferenta totala pt binele cetatenilor ,distrugerea industriei si agriculturii ,vinzarea pe nimic a bogatiilor subsolului si a terenurilor agricole catre straini

 4. cu toti stim ce se intampla … intrebarea este ce putem face ?
  cum ne organizam ? cum luptam ? cu cine ? vede cineva solutii ? ca eu numai vad ….

  R.I.P Romania

 5. Minciuna este marele si singurul adversar al nostru. Minciuna este arma care a secerat si va secera in continuare Romania pana la ultimul fir. Fereasca Dumnezeu!

  Invatam sa nu mintim si sa nu ne lasam mintiti si invingem. Dar pentru asta trebuie… TREBUIE!… sa ne desteptam, adica sa devenim pe zi ce trece mai destepti, cel putin tot atat de destepti pe cat sunt adversarii nostri.

  Suntem sufocati de minciuna. Stiu ca nu e confortabil de acceptat chestia dar in asta consta minunea care ne salveaza. Acceptand cu barbatie realitatea faptului ca minciuna este prezenta in jurul nostru ca un nor de insecte luptam deja, esti in lupta deja si, da, atunci avem mari sorti de izbanda, deja am izbandit putin.

 6. Meritocratia trebuie sa fie fara partide si politicieni. De luptat impotriva sistemului astuia mondial si corupt, citici ce a facut Ghandi in India impotriva regimului colonial britanic. Deci…se poate, prin refuz total. Urmariti filmul Ghandi. Dar am vaga impresie, ca e foate greu de gasit. De ce oare?

 7. Poate aveti dreptate, dar sa ne gandim si la statul paralel cu interesele lui din interioar si din afara care au dorit sa ajungem in situatia aceasta.
  Cand peste trei sferturi din economie e detinua de straini, ma gandesc ca daca poiticienii sunt de vina ca primesc mita, la celalalt capat al firului trebuie sa fie si cineva care da mita, de obicei un occidental, că de, de acolo mai nou ne vine lumina in lupta impotriva coruptiei…..

  • Cine formeaza “statul paralel”? Cei care au vandut tara strainilor, cei care au fost in functii de 28 de ani incoace – si au avut puterea de decizie. Si care au semnat aprobari si/sau au instrainat patrimoniu(din avutul statului) pentru mita (in buzunarul propriu)?

  • Nu zici rau. Intradevar, daca-i avem pe unii care-s corupti atunci ii avem si pe altii care-s corupatori. Ei bine, corupatorii astia corup pentru ca pot s-o faca, iar puterea asta de-a o face este data de faptul ca detin bani, multi bani. Pai, si cine are multi bani?… Tu ai spus ca un occidental. Mmm!… Nu doar, as spune. Ma gandesc ca ar fi mai bine sa ne uitam de jur imprejur. Nu crezi ca-i mai sanatos?

 8. Mai intii si mai intii , mai usurel cu … “neomarxismul “Nimic din ceea ce ai enumerat ca fiinddistrugeri ale romaniei si a poporului roman , NU sint atribute ale marxismului ,,, ci chiar opusul lui .
  Al doilea cel mai important lucru ., pop roman Nu_si cunoaste DUSMANUL ! ! !… drept urmare fiecare “luptator “roman pt tara lui , lupta contra altui “dusman “(care de care mai destept ,si culmea , asta cu cit are mai “multa carte “{ pt ca in romania cu cit ai mai multa carte cu atit esti mai dezorientat si ingramadit ). Deaici toata smecheria celui ce ne vrea cu capul plecat ( vezi formatorii de opinie platiti, pt a orienta opinia publica in directia dorita de “dusman ” ,,, si asta de vre-o citeva sute de ani incoace ,,,

 9. Conditiile propuse in articol nu prea sunt realiste in conditiile de acum. Sa fiu sincer nici nu cred ca exista – pasnice. Fiind in ue, nu ne putem gandi la altceva, insa e bine ca se poate demonstra pasnic.

 10. Daca tu crezi ca in 89 poporul prin vointa lui a facut ceva…incep sa cred ca nu tu esti cel care a semnat cartile pe care le-am citit. Incepand de la tradarea lui Decebal tara asta a mers in declin, destinul si conducatorii au fost decisi in afara tarii, iar poporul a fost spalat pe creier pas cu pas, tara a fost ajustata bucata cu bucata pana a ramas doar jumatate din ce a fost, poporul desfiintat, amestecat intentionat cu alte natii, istoria geto-dacilor ( adevarata si singura istorie a locului asta) a fost topita ( spune tu ce este in cartea de istorie despre o perioada de cateva sute de ani in tara asta), religia noastra stearsa cu buretele de parca nici nu a fost si inlocuita fortat cu ortodoxosmul ( ce treaba am eu cu ce s-a intamplat in Ierusalim? Nu poporul meu l-a ucis pe Isus. Da, il respect ca pe un mare spirit trimis acelui loc, dar mie Dumnezeu mi l-a trimis pe Zamolxe). Nici macar o lectie despre Zamolxe. Ma opresc aici ca m- am uitat vorbind….

 11. Observatiile tale sunt corecte insa… eu as fi mai ingaduitor cu poporul roman. Sa nu-i cerem ceea il depaseste. Acest popor a fost educat asa decenii la rand de asa zisa elita, cu fumuri si ifose de mari intelectuali. Un popor care este atat de naiv si pune atata suflet in ceea ce-si doreste, din partea mea, are parte de foarte mare consideratie si respect.
  Prefer sa traiesc intre astfel de oameni cu apucaturi emotionale coplaresti decat sa fiu inconjurat de roboti reci si goi la suflet, foarte calculati ai eficienti in marsul lor unilateral materialist. Eu nu as aprecia ca poporu roman sa intre in logica si mentalitatea “intelectualilor’ destepti si civilizati’ care nu mai contenesc in eforturile lor de cicalire si condamnaree a mentalitatilor de fond ale poporului romin vizavi de marile realizari ale “vestului civilizat.”
  As spune ca populatia din Romania subsumeaza viata in general trairilor sufletesti iar cei din vest acumuarilor si confortului material. Dar, cu fiecare zi care trece tot mai multi romani cad in iluzii care ii instraineaza tot mai mult de emotia si naivitatea ciobanului mioritic si transcedental.
  Oamenii civilizati si destepti ne-au corrupt si au luat cam tot… Sunt ei oare mai fericiti acum? Ma indoiesc. Lacomia lor este tot mai nesatioasa iar fericirile lor sunt facaturi, creatii artificale.
  Ce este mai grav este ca dincolo de pierderea fabricilor si a pamantului romanii isi pierd increderea in valorile lor, se instraineaza si se inregimenteaza sa traiasca o fericire de imitatie.
  Un copil naiv merita el oare sa fie condamnat pntru faptul ca niste intelectuali imbatraniti in rele si machiavelisme au profitat de el si l-au dus in eroare? Trebuie el sa se transforme intr-un alt machiaveli?
  Eu cred ca mai bine sa nu renunte la ceeace este specfic lui si sa fie mai atent cu cei care incearca sa-l atraga in demersuri false si iluzorii, straine lui.

 12. Asta e ceea ce gandesti Roxine?WOW!…vad ca nu ai mai rezistat si … te-ai descarcat.E o noua era….Marea Revolutie se apropie…Stai pe aproape….

 13. Nu o sa ne ajunga cutitul la os niciodata! Nici in 89 nu ne-a ajuns … si acum mai plang o gramada dupa perioada comunsita. Culmea este ca tot ce se intampla acum este urmarea comunismului. Am ajuns sa nu avem oameni care sa reprezinte Romania pentru ca nu avem valori, acestea au fost distruse sistematic inca de dupa razboi. Nu vrem democratie de frica raspunderii pe care trebuie sa o avem pentru ceea ce facem. Cine fura tot ce este in tara asta? Pai sa vedem cine sunt toti acesti politicieni corupti si bogatii zilei. Din ce familii provin? De unde au banii? In rest … fiecare tara lupta ca sa fie deasupra celeilalte … deci sa nu mai dam vina pe straini. Personal cred ca singura solutie este ca oamenii de treaba trebuie sa se ridice si sa spuna ce vor pentru tara lor … asta daca mai exista.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii