Noutăți

Mai rapid decât Ferrari: monopost construit de studenții din Iași!!!

Se numește “Orange Devil” și a fost construit de studenţii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”din Iaşi! Cu acest automobil, studenții români vor merge la etapa din Ungaria a competiției internaționale “Formula Student”, cel mai important eveniment pentru studenții pasionați de construcția de mașini. Olimpiada va avea loc la Gyor în perioada 20 – 23 august 2015.

55c9cf5097611credit foto 7est.ro

„Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reală oportunitate pentru noi să aplicăm tehnologii și materiale noi și să demonstrăm că teoria noastră poate fi transformată în ceva practic. Cu această ocazie, dorim să demonstrăm că ideile și performanțele noastre se bazează pe bune cunoștințe teoretice și practice” a declarat Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnică„Gheorghe Asachi” din Iași pentru 7est.ro.
Ce este și ce putere are acest Orange Devil?

Creația studenților din Iași este un Monopost mai rapid decât Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS! Atinge suta de kilometri în doar 3,2 secunde.

“Ajunge la suta de kilometri în 3,2 secunde. Viteza maximă este la 240, dar nu e facută pentru viteză. E facută ca să intre la circuit și să meargă foarte, foarte tare,” a explicat sudentul Petros Balios, pentru Cronica de Iași.

A fost proiectat, tehnologizat și asamblat în întregime prin forțe proprii (conform cerințelor Fromula Student) de echipa T.U. Iași Racing, formată din 11 studenți și doi profesori coordonatori ai Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”din Iași. Vehiculul are 297 de kg și este echipat cu un motor de 599 cmc, care îl face mai rapid PE CIRCUITELE DE CONCURS decât automobilele menționate mai sus.

“Sacrificiile au fost destul de mari din partea fiecărui membru, deci inclusiv timpul a fost primul şi cel puţin opt ore pe zi, de luni până sâmbătă, am petrecut în cadrul laboratorului, astfel încât să facem maşina,” a spus Ionuţ Bocăneţ, masterand la Facultatea de Mecanică din cadrul UTI Iaşi pentru postul tv Digi24.

Monopost-construit-de-studenti-romani--calificat-pentru-etapa-din-Ungaria-a-competitiei-Forumula-Student-2015foto sursa studentie.ro

Întregul proiect a fost realizat prin intermediul unor soluţii software ENOVIA și CATIA V5, cu sprijinul CENIT. (CENIT, liderul solutiilor integrate de software si consultanta pentru procese operationale in domeniul Product Lifecycle Management, sprijina logistic si cu asistenta tehnica echipa T.U. Iasi Racing in vederea constructiei prototipului de concurs, sustinand astfel participarea echipei la competitia din Ungaria, relatează studentie.ro)

55c9cedb33729surse: studentie.ro, 7est.ro, activnews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Mai rapid decât Ferrari: monopost construit de studenții din Iași!!!

  1. Bravo lor,si poate este primul pas,Moldova are nevoie de industrie,mai ales constructoare de masini.

  2. Bravo!
    Atentie insa cu numele & numarul pe care le-au dat monopostului! Rezonanta functioneaza ! si de ce sa atraga o energie … scary ! cand ar putea sa fie sustinuta de o energie mai simpatica?

    Altfel, din partea mea: mult succes !!!

  3. 3.2 .. ca un sedan Tesla. ca in niciun caz nu e mai rapid dect un monopost ferrari sau al oricarui alt fabricant. nu compara merele cu portocalele doar pentru ca sunt fructe. e manipulativ si necinstit

  4. Nu sunt interesati sa aplice un amortizor de zgomot de tip pasiiv?
    Ar fi afectat mai putin randamentul motorului.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii