Noutăți

MAE a lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, sub simbolul Lupului Dacic

 •  
 •  
 •  

Începând cu 1 ianuarie 2019, România preia Președinția Consiliului Uniunii Europene, pentru o perioadă de șase luni. Pentru a susține acest mandat european, Ministerul Afacerilor Externe a lansat, vineri, un site oficial: www.romania2019.eu, în limbile română, engleză și franceză. Acest site conține atât informații pentru publicul larg, cât și pentru jurnaliști și experți în domeniul afacerilor europene. Pagina web permite consultarea calendarului evenimentelor pentru prima jumătate a anului 2019, precum și detalii privind arhitectura instituțională a Uniunii Europene.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale prezenței României la conducerea Consiliului Uniunii Europene este acela că mandatul se va desfășura sub simbolul Lupului Dacic, spre marea supărare a tuturor detractorilor strămoșilor noștri geto-daci. Iată că, într-un mod aproape ironic, li s-a dat peste nas tuturor romaniștilor și eseiștilor veninoși care s-au tot străduit în ultimii ani să ne convingă despre faptul că geto-dacii nu ar fi însemnat nimic important în istorie.

Iată ce spunea ziarul Adevărul în momentul în care, ca urmare a unui vot public majoritar, juriul care a dat verdictul final a optat, de asemenea, pentru această variantă: România va prelua preşedinţia Consiliului UE în 2019, iar logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic. Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene şi jurizat de 19 persoane, printre care Rareş Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac şi Bogdan Naumovici. Surse din juriu au declarat pentru „Adevărul“ că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată cu o majoritate covârşitoare: 80%.

Săptămâna trecută, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv: a ieşit lupul dacic, o prounere venită din partea unui student. „Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva şi pentru restul cetăţenilor UE, dar votul final a fost covârşitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeţi acum e una îmbunătăţită. În primă fază, scrisul era greşit şi culorile erau inversate“, au relatat surse diplomatice pentru „Adevărul“.

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on MAE a lansat site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, sub simbolul Lupului Dacic

 1. Heh! Se vede ca-i facut de un studenţache si aprobat de niste nepriceputi.

  De la Naumovici m-asteptam la mai mult dar, in definitiv, la studiile lui de inginerie, saracu’, si si alea facute in șpemii de ani… De unde sa stie notiuni elementare de graphic design?

  Nu ma arunc acuma intr-o analiza a imagini pentru ca asta cere timp si chef. Ori cum nu prea le am spun doar atat: drapelul UE din logo este grav afectat prin faptul ca apare sfasiat in trei iar rotocolul de stelute aurii cu semnificatia lui cu tot este aproape anihilat. Aproape ca s-ar putea traduce ca sub presedentia Romaniei UE intra in degringolada. O fi de bine, o fi de rau?…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii