Noutăți

Madame Tussaud…Istoria sângeroasă a Muzeului figurilor de ceară (Video)

Unii oameni sunt fascinați de spectacolul oferit de muzeele de ceară, alții se simt neliniștiți în prezența replicilor hiperrealiste, dar fără viață, ale personalităților modelate în materialul inert.

Cel mai cunoscut muzeu al figurilor de ceară este, fără îndoială, Muzeul Tussaud din Londra. Puțini știu, însă, că muzeul vizitat de milioane de turiști în fiecare an are o istorie întunecată.

Născută în Franța în 1761, Marie Grosholtz a fost crescută de mama ei. Tatăl ei, un soldat german, a decedat în urma rănilor suferite în război. Marie Grosholtz și mama sa s-au mutat în Elveția, unde aceasta din urmă lucra ca menajeră pentru Philippe Curtius, un medic renumit. Curtius a fost cel care a învățat-o pe mica Marie arta sculpturii în ceară…

În timp, Marie și-a perfecționat propriul stil și a creat sculpturi ale unor personalități notabile ale vremii, precum istoricul și filosoful François Voltarie și Benjamin Franklin. Informațiile despre talentul lui Marie s-au răspândit cu repeziciune, iar tânăra a fost invitată să se alăture Curții Regale de la Versailles.

În 1780, ea a devenit profesoara de artă a surorii regelui Ludovic al XVI-lea, prințesa Elisabeta a Franței.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii