Noutăți

Lungul drum a lui Voyager 1. NASA a repornit propulsoarele sondei trimise în spațiu în 1977, prelungind viața acesteia cu cel puțin 2 ani

  •  
  •  
  •  

Timp de aproape 40 de ani propulsoarele lui Voyager 1 au rămas inactive până când oamenii de știință ai NASA l-au repornit în noiembrie 2017. Această “operațiune” este de așteptat să extindă viața navei spațiale Voyager 1 cu doi până la trei ani de zile. Sonda Voyager 1 de la NASA a răspuns ordinelor inginerilor de la o distanță de 20 de miliarde de km depărtare de casă, în spațiul interstelar.

În prezent, sonda spațială Voyager 1 se află la aproape 141 de ori distanța dintre Soare și Pământ, aceasta fiind singurul obiect făcut de om care a ajuns în spațiul interstelar, dincolo de sistemul nostru solar. În ciuda distanței uriașe, încă există o comunicare între operatorii de pe Pământ și echipamentul celor de la NASA. După trimiterea comenzilor, a durat 19 ore și 35 de minute pentru ca semnalul să ajungă la Voyager 1. După acest lucru, inginerii NASA au fost nevoiți să aștepte tot atâtea ore pentru a primi un răspuns din partea sondei. După aproape patru decenii de pauză, propulsoarele fabricate de Aerojet Rocketdyne au fost puse la treabă și misiunea a fost de un real succes.

pia17046-640

“Cu ajutorul acestor propulsoare, care sunt încă funcționale după 37 de ani fără utilizare, vom putea extinde durata de viață a navei spațiale Voyager 1 cu 2-3 ani. Echipa de zbor Voyager a săpat date vechi de zeci de ani și a examinat software-ul care a fost codificat într-un limbaj de asamblare depășit, pentru a ne asigura că am putea reactiva în condiții de siguranță propulsoarele”, a declarat Suzanne Dodd, manager de proiect pentru Voyager la Laboratorul de propulsie Jet al NASA, Pasadena, California.

Voyager 1 și-a început uimitoarea călătorie în data de 5 septembrie 1977, fiind primul obiect creat de om care a survolat planetele Saturn și Jupiter.

sursa: https://www.ancient-code.com/nasas-voyager-1-space-probe-fires-thrusters-almost-40-years/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii