Noutăți

Lungul drum a lui Voyager 1. NASA a repornit propulsoarele sondei trimise în spațiu în 1977, prelungind viața acesteia cu cel puțin 2 ani

Timp de aproape 40 de ani propulsoarele lui Voyager 1 au rămas inactive până când oamenii de știință ai NASA l-au repornit în noiembrie 2017. Această “operațiune” este de așteptat să extindă viața navei spațiale Voyager 1 cu doi până la trei ani de zile. Sonda Voyager 1 de la NASA a răspuns ordinelor inginerilor de la o distanță de 20 de miliarde de km depărtare de casă, în spațiul interstelar.

În prezent, sonda spațială Voyager 1 se află la aproape 141 de ori distanța dintre Soare și Pământ, aceasta fiind singurul obiect făcut de om care a ajuns în spațiul interstelar, dincolo de sistemul nostru solar. În ciuda distanței uriașe, încă există o comunicare între operatorii de pe Pământ și echipamentul celor de la NASA. După trimiterea comenzilor, a durat 19 ore și 35 de minute pentru ca semnalul să ajungă la Voyager 1. După acest lucru, inginerii NASA au fost nevoiți să aștepte tot atâtea ore pentru a primi un răspuns din partea sondei. După aproape patru decenii de pauză, propulsoarele fabricate de Aerojet Rocketdyne au fost puse la treabă și misiunea a fost de un real succes.

pia17046-640

“Cu ajutorul acestor propulsoare, care sunt încă funcționale după 37 de ani fără utilizare, vom putea extinde durata de viață a navei spațiale Voyager 1 cu 2-3 ani. Echipa de zbor Voyager a săpat date vechi de zeci de ani și a examinat software-ul care a fost codificat într-un limbaj de asamblare depășit, pentru a ne asigura că am putea reactiva în condiții de siguranță propulsoarele”, a declarat Suzanne Dodd, manager de proiect pentru Voyager la Laboratorul de propulsie Jet al NASA, Pasadena, California.

Voyager 1 și-a început uimitoarea călătorie în data de 5 septembrie 1977, fiind primul obiect creat de om care a survolat planetele Saturn și Jupiter.

sursa: https://www.ancient-code.com/nasas-voyager-1-space-probe-fires-thrusters-almost-40-years/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii