Noutăți

Luna va fi explorată de o companie privată, din 2017

Prima aselenizare efectuată de o companie privată ar putea avea loc peste 2 ani. Compania aerospațială Moon Express, împreună cu cei de la Rocket Lab au anunțat că în 2017 vor efectua un prim zbor pe lună pentru prelevarea de probe de pe suprafața satelitului natural al Pământului. În cadrul contractului dintre cei doi parteneri, modulul robotizat MX-1 va fi lansat spre Lună cu ajutorul rachetei Electron, aparținând Rocket Lab.

Spațiul este dificil și orice companie ce dorește să-l exploreze, trebuie să învețe ce înseamnă umilința și cum să fie umil foarte repede. Principalul obiectiv al companiei noastre este de a demonstra că putem oferi servicii complete, nu doar aselenizare ci de revenire de pe Lună., a declarat CEO-ul Moon Express, Bob Richards, pentru presa străină.

Racheta Electron este destinată transportului cu încărcături de maxim 150 de kg, are un diametru de 1,2 metri și lungimea de 16 metri. Costurile lansării unei astfel de rachete se estimează în jurul a 4,9 milioane de dolari, foarte ieftin, în comparație cu cel al unei rachete Falcon 9, produsă de Space X, a căror costuri de lansare trec de 60 de milioane de dolari.

Dacă acești întreprinzători spațiali se vor ține de planuri și își vor duce la bun sfârșit misiunea, nu ne rămâne decât să așteptăm anul 2017 și să aflăm.

 Traducere și adaptare Radu Ungureanu

sursa: space.com

sursa: mashable.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Luna va fi explorată de o companie privată, din 2017

  1. Alexandru ASMOQ // 7 februarie 2016 at 18:12 // Răspunde

    Interesant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii