Noutăți

Lumina albastră ajută la procesul de relaxare și reduce stresul mult mai mult decât lumina albă convențională

Cercetătorii de la Universitatea din Granada au descoperit, prin intermediul unei evaluări obiective, utilizând măsurători electrofiziologice, că lumina albastră accelerează procesul de relaxare după stresul psihosocial acut, în comparaţie cu iluminatul alb convenţional.

Potrivit Sciencedaily.com, stresul psihosocial acut este un stres pe termen scurt care apare în timpul relaţiilor sociale sau interpersonale, de exemplu în timpul unei discuţii tensionate cu un prieten sau când cineva face presiuni pentru terminarea unei sarcini cât mai repede. Acesta produce răspunsuri fiziologice care pot fi măsurate prin intermediul semnalelor biologice. Acest stres este foarte des întâlnit şi afectează negativ sănătatea.

Pentru munca lor, a cărei rezultate au fost publicate in Jurnalul PlosOne, cercetatorii s-au folosit de 12 voluntari care sufereau de stres. Aceștia au fost împărţiţi în două grupe și au stat într-o cameră de relaxare doar cu un iluminat ambiental albastru sau alb. Diferitele semnale biologice, cum ar fi ritmul cardiac și activitatea creierului, au fost măsurate pe întreaga sesiune. Rezultatele au arătat că iluminarea albastră accelerează procesul de relaxare, în comparaţie cu iluminatul alb convenţional.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171110113936.htm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii