Noutăți

Lucy, cea mai cunoscută fosilă a unui strămoș uman, ar fi murit după ce a căzut din copac

This image released October 1, 2009 by "Science" shows the October 2 cover showing Partial skeleton of Ardipithecus ramidus, a hominid species living about 4.4 million years ago in Ethiopia. This female stood about 1.2 meters high. Eleven papers from aninternational team of authors published in print and online in this special issue describe the anatomy of this species and its habitat and discuss the implications for understanding human evolution. One result is that extant great apes are poor models for our last common ancestor with chimpanzees. AFP PHOTO/HO/SCIENCE/J.H. Mattemes = Images are being provided to journalists preparing breaking news coverage that will be published or broadcast by October 15 , 2009 at 2:00 p.m.US Eastern Time. Any additional use requires explicit permission from the artist.=

Lucy, cea mai cunoscută fosilă a unui strămoș uman, a murit după ce ar fi căzut dintr-un copac; cel puțin asta sugerează un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Texas și publicat recent în revista Nature. Lucy a trăit acum 3,18 milioane de ani iar scheletul său a fost descoperit în regiunea Afar din Etiopia în anul 1974. Este considerat unul dintre cele mai vechi și mai complete specimene de hominin descoperite.

“Credem că Lucy a întins mâna pentru a se agăța de o creangă înainte de a cădea din copac. Este ironic faptul că această fosilă care se află de atâția ani în centrul unor dezbateri intense a murit probabil din cauza rănilor suferite dintr-o cădere dintr-un copac”, a declarat antropologul John Kappelman, de la Universitatea Texas din Austin, care a analizat diferitele fracturi observate pe acest schelet.

Noile studii realizate de Kappelman și echipa sa s-au folosit de un computer tomograf pentru a investiga fragmentele fosilei. Aceștia au observat faptul că mai multe fracturi ale oaselor au survenit înainte ca Lucy să decedeze, iar cea mai plauzibilă ipoteză a modului în care se putea alege cu astfel de fracturi ar fi căderea de la înălțime. Potrivit lui Kappelman Lucy a căzut cel mai probabil de la o înălțime de circa 12 metri, lovindu-se de sol cu o viteză de 50 de km/h.

sursa: sciencedaily.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii