Noutăți

Lucruri interesante despre Giulgiul din Torino – un simbol religios important pentru creștinii din întreaga lume

Giulgiul din Torino este o pânză de in cu lungimea de 4.4 metri și lățimea de circa un metru care prezintă imaginea unui bărbat. Este una dintre cele mai populare icoane catolice sau poate chiar cea mai faimoasă.

Pentru unii, este chiar pânza în care a fost învelit trupul lui Isus după crucificare. Pentru alții, este o icoană religioasă care doar reflectă povestea înmormântării, dar nu este neapărat țesătura autentică.

La mai bine de 600 de ani după ce a fost menționat pentru prima dată în registrele istorice, Giulgiul din Torino rămâne un simbol religios important pentru creștinii din întreaga lume.

Cele mai vechi mențiuni istorice cu privire la Giulgiul din Torino apar în Lirey, Franța, în perioada în a doua jumătate a secolului XIV. Un cavaler francez, Geoffroi de Charny, i l-a prezentat decanului bisericii din Lirey drept giulgiul de înmormântare autentic al lui Isus.

Nu există nicio mențiune despre cum ar fi ajuns giulgiul în posesia lui de Charny sau despre locul în care s-ar fi aflat pânza de-a lungul celor peste 1300 de ani care trecuseră de la înmormântarea lui Isus în apropiere de Ierusalim, potrivit Enciclopediei Britannica…

În aprilie 2020, arhiepiscopul de Torino, Cesare Nosiglia, a anunțat că, având în vedere urmările epidemiei de COVID-19, oamenii din întreaga lume vor putea vizualiza Giulgiul din Torino online de Paști.

Arhiepiscopul Nosiglia a declarat că miile de oameni care i-au cerut să le arate giulgiul l-au motivat să asigure o transmisiune în direct a giulgiului, care fusese expus ultima dată în 2015.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii