Noutăți

Lucruri impresionante și puțin știute despre Soare

Soarele este o minge fierbinte de plasmă și gaze incandescente, a cărui influență se extinde dincolo de orbitele planetelor Neptun și Pluto. Fără energia degajată de Soare nu ar exista viață pe Pământ. Și deși pentru noi este special și unic, ei bine, doar în galaxia noastră, Calea Lactee, există peste 100 de miliarde de stele similare.

Cei de la NASA, au dat publicității mai multe lucruri impresionante despre această stea, lucruri mai puțin cunoscute de publicul larg. Potrivit site-ului oficial al agenției, temperatura din miezul Soarelui este de circa 27 de milioane de grade Fahrenheit. Soarele conține 99,9% din toată materia din sistemul nostru solar, fiind nevoie de 1 milion de planete ca Pământul pentru a umple Soarele dacă acesta ar fi o sferă goală. La fiecare secundă Soarele transformă 4 milioane de tone de materie în energie pură.

Soarele se află la o distanță de 150 de milioane de kilometri față de planeta noastră și s-ar fi format acum circa 5 miliarde de ani. Se rotește în jurul axei sale în 27 de zile terestre.

Potrivit mitologiei, la babilonieni, Zeul Soarelui se numea Șarmaș, la persani Mitra, iar la egipteni Ra. Acesta din urmă se năștea pe cer în fiecare dimineață și murea bătrân, în fiecare seară. Zeii Soarelui la azteci erau Tezcatlipoca și Huitzilopochtli, care potrivit miturilor cereau sacrificii umane pentru a da lumină lumii.

saore2

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: nasa.gov

sursa: ancient-orgins.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Lucruri impresionante și puțin știute despre Soare

  1. Si daca NASA tot sa oferit deschisa publicului, sa zica si de Materile Zburatoare Neindentificate, care au fost si sint observate prin prejma Soarelui.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii