Noutăți

Lucruri cu adevărat inedite din viața lui Eminescu: Făcea Sport, Cânta pentru prieteni, avea Obiecte de Lux și purta un Pistol pentru protecție. Vizionează Ep. 13 din serialul Viața lui Eminescu

  •  
  •  
  •  

Eminescu nu a fost vreun melancolic timid, retras printre propriile manuscrise. Nu. El a fost un om căruia îi plăcea să își trăiască viață, un om direct și volubil.

Pentru mulți, este cu siguranță surprinzător să afle că Eminescu cânta la întâlnirile cu prietenii și îi plăcea să facă sport. Era un bun înotător, juca fotbal și făcea exerciții cu gantere ca să se mențină în formă.

De asemenea, era un om care își respecta statutul de cel mai influent jurnalist al vremii sale: Avea o geantă Louis Vuitton, un ceas Breguet și zeci de cămăși.

Mai mult decât atât, cel puțin în ultimul an de activitate jurnalistică, purta asupra lui un pistol, pentru protecție.

Dar despre Eminescu se pot povesti mult mai multe lucruri inedite așa că vă invit, în acest episod al serialului VIAȚA lui EMINESCU, să le descoperiți.

Cel care mă va ajuta în acest demers este scriitorul și jurnalistul Miron Manega, director editorial al publicației CERTITUDINEA, purtător de cuvânt al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Serialul este realizat cu sprijinul domnului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Daniel Roxin

Cărți despre viața lui Eminescu: DACIA ART


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii