Noutăți

LOVITURĂ pentru românii care au mașini înmatriculate în Bulgaria…

Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de răspundere civilă auto.Pentru a pune capăt abuzurilor cu înmatricularea în Bulgaria de automobile din țările vecine Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de Raspundere civilă auto, ne informează Flux24.ro

Costul de câteva ori mai mic în Bulgaria față de țările vecine al înmatriculării și al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme mână a două, a stat la baza apariției, în urmă cu zece ani, a unui fenomen care a generat importante pierderi companiilor bulgare de asigurări auto.

Numere-de-Bulgaria-sursa-inmatriculareautobulgaria.ro_

În ultimii ani peste 100 000 de automobile care circulă în România, Moldova și Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria. Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA.

Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de polițe RCA și Casco. Înmătricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA.

Companiile de asigurări au și întocmit o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.

Cite;te articolul integral aici: Flux24.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on LOVITURĂ pentru românii care au mașini înmatriculate în Bulgaria…

 1. No…
  O fi rau sau o fi bine?

 2. Rau..
  Nimeni nu face sute de km pt ca vrea sa vadă Sofia..

  Oamenii sunt săraci.. săraci la modul în care nu au ce pune pe masă.. și să ceri acestui om 2500€ pt o masina de 10 ori mai buna ca o Dacie ce costa de 5 ori mai mult decât un SH European este o CRIMĂ.

  Să încurajeze statul Roman cumpărarea de mașini noi, romanești.. nu sa descurajeze liberul schimb al mașinilor intre cetățenii europei..

 3. No offence dar cand ati condus ultima oara o Dacie? Sunteti in afara subiectului daca aveti impresia ca o masina de 2-3000 de euro (1/5 din valoarea unei Dacii noi) e de 10 ori mai buna. Nu ca n-ar fi si masini de 10 ori mai bune decat Daciile dar la acestea si pretul e pe masura. Dar probabil asta e mentalitatea romanului: nu-mi permit nici macar o Dacie dar imi iau BMW la mana a doua si-l inmatriculez in Bulgaria. Apoi il repar la nea Georgica in fundul curtii cu piese cumparate de la shrot.

 4. CEI MAI INDISCIPLINATI SOFERI DIN TRAFIC AU MASINILE INMATRICULATE, IN BULGARIA.FOARTE BINE CA SE TRECE LA LEGALITATE PENTRU TOTI.MASINILE INMATRICULATE IN BULGARIA CONSTITUE UN PERICOL PUBLIC PENTRU CEILATI SOFERI.REFERITOR LA ATI PERMITE , ASTA E VIATA EU MIAM CUMPARAT PRIMA MASINA LA 32 DE ANI. DAR AM REPARATO NUMAI LA REPREZENTANTA, SAU LA CEI AUTORIZATI. SI AM INCEPUT CU DACIA .

 5. Pai asa sunt tanpitzii dau banii numai la reprezentante k na așa sunt ei tampitzii…..cu pretenții nu văd mai departe necesitatea unei masini raport Pret calitate si cred k a fi un bun cetățean înseamnă să cotizezi miii de Ron anual ptr ce???? Ptr confortul tau

 6. unde e lovitura? in articol scrie clar ca, pe langa faptul ca se anuleaza inmatricularea daca nu platesti, ca se poate face plata asigurarii online si nu trebuie sa mai faci deplasarea pana in bulgaria. Pai asta e lovitura grea??

 7. Oameni buni, cititi cu atentie. Este normal sa nu mai poti circula daca nu ai taxele platite. Ahh….da, la cele inmatriculate pe RO se poate (zic unii). Cat despre pericolul ce-l reprezinta masinile inmatriculate pe BG …. Soferii sunt ROMANI. Mai bine am reduce taxele la inmatriculare. Astfel ar intra banii in bugetul nostru nu al lor. Unde este gria pt mediu cand, daca vreau sa trec de la una gen euro 1 la una euro 2 statul imi ia bani cu toate ca eu voi polua mai putin

 8. eu de la tara // 26 mai 2016 at 11:53 // Răspunde

  Super . Așa trebuia de mult!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii