Noutăți

Locul unde oceanul întâlnește deșertul. Spectaculoasele peisaje de la marginea deșertului Namib

Sudul deşertului Namibiei se întinde de-a lungul coastei Oceanului Atlantic pe o lungime de aproximativ 1.200 km. În această zonă spectaculoasă, care atrage anual mii de turiști din întreaga lume, dunele fiebinți de nisip întâlnesc apele reci ale oceanului, creând astfel un peisaj unic pe care mulți dintre noi și-ar dori să-l vadă pe viu, măcar pentru o singură dată în viață. Acest contrast dintre agitația oceanului și calmul celui mai vechi deșert de pe Pământ este locul unor numeroase legende și mituri. De fapt chiar și numele de Namib provine din această regiune a țărmului, unde băștinașii venerau un puternic zeu al mărilor aducător de furtuni cu același nume.

Potrivit cercetărilor, deșertul Namib s-ar fi format în urmă cu peste 80 de milioane de ani, iar astăzi are o suprafață totală de 55.000 de km pătrați. Clima este una extrem de uscată, temperaturile ajunând ziua și la 50°C, asta în timp ce nopțile sunt extrem de reci, temperaturile scăzând și până la pragul înghețului.

namib-desert-meets-sea-1[2] namib-desert-meets-sea-10[6] namib-desert-meets-sea-3[2]

Venerația băștinașilor pentru zeul Namib este justificată, această regiune din apropierea oceanului Atlantic fiind străbătută zilnic de un curent puternic dinspre sud-est, aducător de numeroase uragane și furtuni de nisip.

Pentru a vedea aceste peisaje uimitoare, cei mai mulți turiști aleg ca punct de destinație orașul Swakopmund, port la oceanul Atlantic. Fondat de nemți în anul 1892, orașul este principalul port al Africii de Sud-Vest. De aici, zilnic, zeci de vaporașe și elicoptere pleacă spre coasta Skeleton, cea mai frecventată zonă datorită dunelor imense care se pierd în apele oceanului.

namib-desert-meets-sea-4[2] namib-desert-meets-sea-7[2] namib-desert-meets-sea-6[2] namib-desert-meets-sea-9[2]

sursa: amusingplanet.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii