Noutăți

Locul unde copiii sunt forțați să muncească pentru ca noi să avem telefoane mobile

Pentru ca telefoanele noastre mobile să funcționeze au nevoie de baterii, care sunt făcute în mare parte din cobalt. Unul dintre puținele locuri de pe planetă unde se găsește acest metal este Republica Democratică Congo.

Pentru că țara are o forță de muncă redusă, iar cererea acestui metal este extrem de mare, numeroși copii sunt forțați să muncească în minerit alături de familiile lor. Potrivit celor de la Amnesty International, o organizație neguvernamentală internațională care are rolul de a promova drepturile omului, guvernul republicii africane este neputincios în a combate acest fenomen, neavând resursele financiare și nici umane pentru a putea întreprinde controale la exploatările miniere de pe tot cuprinsul țării.

Însă nici dezvoltatorii de telefoane mobile, marile corporații mondiale din lumea „civilizată” nu prea se interesează de modul în se exploatează cobaltul și nici nu par prea dornice de a găsi soluții pentru a opri folosirea minorilor din aceste țări pentru munci în condiții extreme, deși toate  declară că au o politică de toleranță zero față de copiii care muncesc.

Mineritul se desfășoară în condiții grele în Republica Democratică Congo. Cei care lucrează la extragerea cobaltului trebuie să îndure deshidratarea, căldura insuportabilă și orele interminabile de muncă fizică.

Paul, un copil de 14 ani care locuiește în Congo, a început minieritul de la vârsta de 12 ani: Îmi petrec cam 24 de ore în tunele, intr-un schimb. Intru dimineața și ies în dimineața următoare”, a declarat acesta citat de BBC.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: bbc.co.uk

sursa:amnesty.org/en/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii