AIM radionica curs online

Noutăți

Locul în care fulgeră și iar fulgeră. Când zici că fulgerele s-au oprit… fulgeră din nou!

În regiunea sud-vestică a lacului Maracaibo, din Venezuela, s-a înregistrat cea mai mare frecvență a fulgerelor. În medie, se înregistrează 250 de fulgere pe kilometrul pătrat, în fiecare an. Nimeni, dintre cei nedeprinși cu specificul locului sau nedoritori de senzații tari, nu s-ar simți prea confortabil dacă i s-ar cere să petreacă mai mult timp în locul acela, situat la gura de vărsare a râului Catatumbo. Poate dependenților de adrenalină să le placă, din prima!

lzr-2

Este, de asemenea, un loc perfect pentru cei care au o frică iremediabilă de întuneric. Știți cum se zice: „cui pe cui se scoate”. Frica de întuneric va fi alungată de groaza de a nu fi trăznit. Sau fobia rămâne fără obiect, nopțile fiind toate albe, de la lumina fulgerelor!

Perioada de maximă frecvență a fulgerelor, la gura de vărsare a râului Catatumbo, se situează între mai și octombrie. În general, trăznetele se produc în mai mult de 200 de nopți pe an. Dar pot fi și 300 de nopți cu fulgere, într-un an. Cât privește unitățile de timp mai mici, uneori pot fi numărate câte 25 de descărcări electrice într-un singur minut.

rev-3

 

Explicația marii frecvențe a fulgerelor? Există mai multe teorii, dar cea mai plauzibilă ține de morfologia aparte a zonei și de diferențele de climat dintre zone apropiate. Împins de vântul marin, aerul cald și încărcat cu umiditate intră în contact cu aerul extrem de rece, provenit din zonele muntoase, aflate nu departe. Norii se adună, cu mic cu mare, gata de gâlceavă, văzduhul se tulbură și invariabil… se lasă cu fulgere și tunete.

nah-4

Cu un așa spectacol, ce se repetă în majoritatea nopților anului, era imposibil ca zona să nu intre în Cartea Recordurilor. Cel mai trăznit loc de pe Pământ. La propriu!

Surse: sunnyskyz.com; telegraph.co.uk

Surse foto:

(1) www.telegraph.co

(2) lazerhorse.org

(3) reversehomesickness.com

(4) naharnet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Locul în care fulgeră și iar fulgeră. Când zici că fulgerele s-au oprit… fulgeră din nou!

  1. Sunt interesante articolele! Dar este foarte, foarte enervanta si agresiva reclama cu gradina…,care acopera textul si revine iarasi si iarasi la fiecare pagina peste text!!! Am iesit de pe site din aceasta cauza.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii