Noutăți

Locul în care căruțele erau trase de… struți. Se întâmpla în America

Deși pare greu de crezut, în anii 1930 cel mai popular loc pentru petrecerea timpului liber, în sudul Californiei, era o fermă din apropierea orașului Pasadena unde exista o “turmă” de struți. Acești struți au fost aduși în California în 1886 de către Edward Cawston, al cărui plan inițial era de a vinde penele de struț ca accesorii pentru pălării.

Însă afacerea nu mergea tocmai strălucit, motiv pentru care lui Cawston îi venise o altă idee, aceea de a pune struții să tragă la căruțe cu care să-i plimbe pe turiștii dornici să vadă aceste înaripate aduse de la mii de kilometri depărtare. Ferma a devenit atât de populară, încât căile ferate Pacific Electric au construit o stație de tren fix lângă fermă, asta pentru ca vizitatorii să poată ajunge cât mai repede la locul de destinație. Oaspeții fermei puteau să călătorească pe spatele struților, să se ducă la plimbare cu trăsuri trase de aceste păsări și să cumpere pălării cu pene de struț, evident.

Ferma a fost închisă în 1935, însă și astăzi clădirile în care au fost ținuți struții sunt în picioare. Locul este un muzeu, aceasta fiind prima fermă de struți din SUA. Calea ferată actuală urmărește vechiul drum, însă stația de tren este în prezent dezafectată.

Cawston și-a adus prima dată cincizeci de struți de peste ocean, însă doar 18 au supraviețuit. Treptat, păsările s-au adoptat condițiilor climatice și au reușit nu doar să supraviețuiască, ci și să se înmulțească, dovadă fiind faptul că, în timp, inedita fermă ajunsese la peste 100 de struți.
W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzL2ExYTgxOGU5OGNhYzI1NjAzZl9DYXdzdG9uMS5qcGciXSxbInAiLCJ0aHVtYiIsIngzOTA-Il0sWyJwIiwiY29udmVydCIsIi1xdWFsaXR5IDgxIC1hdXRvLW9yaWVudCJdXQ W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzL2ExYTgxOGU5OGNhYzI1NjAzZl9DYXdzdG9uIDQuanBnIl0sWyJwIiwidGh1bWIiLCJ4MzkwPiJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA4MSAtYXV0by1vcmllbnQiXV0 W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzL2ExYTgxOGU5OGNhYzI1NjAzZl9DYXdzdG9uMi5qcGciXSxbInAiLCJ0aHVtYiIsIngzOTA-Il0sWyJwIiwiY29udmVydCIsIi1xdWFsaXR5IDgxIC1hdXRvLW9yaWVudCJdXQ W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzL2ExYTgxOGU5OGNhYzI1NjAzZl9DYXdzdG9uIDMuanBnIl0sWyJwIiwidGh1bWIiLCJ4MzkwPiJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA4MSAtYXV0by1vcmllbnQiXV0

sursa: https://www.atlasobscura.com/places/cawston-ostrich-farm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Locul în care căruțele erau trase de… struți. Se întâmpla în America

  1. Nu ma mir. In Africa si anumite parti din Asia animalele astea tineau locul cailor in razboaie!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii