Noutăți

Locul I și recunoașterea NASA, în Olanda, pentru elevii din România!

Cinci elevi din Cluj, echipa I-Robot, au câștigat Competiţia Europeană de Robotică Spaţială IRISS din Olanda, sediul ESA ESTEC. Concursul a fost organizat în colaborare cu NASA.

Team_i-Robot_node_full_image_2echipa I-Robot

Modelul creat de elevii români a luat Premiul I la categoria de vârstă 11-13 ani. “Provocarea a constat în dobândirea unei game largi de abilități, reflectând procesul pe care inginerii ESA îl urmează atunci când concep o navă spațială. A fost necesar ca membrii echipelor să lucreze împreună și să-și împartă sarcinile eficient.” (rosa.ro)

La acest concurs au participat peste 30 de elevi și studenți din cinci țări. Misiunea celor opt echipe finaliste a fost de a folosi un model al Stației Spațiale Internaționale, echipat cu un Vehicul Automat de Transfer (VAT) din care să descarce o încărcătură cât mai mare.

Astronautul ESA Andreas Mogensen, ambasadorul proiectului de Robotică Spațială IRISS, a participat la competiție ca membru al juriului, find impresionat de varietatea și ingenuitatea mecanismelor și soluțiilor găsite de tinerii elevi. Astronautul a prezentat participanților detalii ale misiunii sale pe Stația Spațială Internațională și ale proiectelor ESA de robotică.

Participanții au beneficiat și de un tur al expoziției High Bay din cadrul ESTEC.

107588_1
După această competiție, alţi şapte elevi clujeni s-au calificat în finala unui alt concurs al Agenţiei Spaţiale Europene, organizat tot în colaborare cu NASA. Finala acestei competiţii va avea loc peste două săptămâni în Belgia.

Surse: declara.com, rosa.ro, tvr1


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Locul I și recunoașterea NASA, în Olanda, pentru elevii din România!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii