Noutăți

Locuințele de pe Marte în care ar putea trăi generațiile viitoare

  •  
  •  
  •  

De-a lungul timpului oamenii au visat să ajungă să locuiască pe Marte. Ei bine, acest lucru este la câțiva pași de a deveni realitate. În acest sens, oamenii de știință încearcă să construiască un sistem de locuințe pe Marte.

Se pare că, provocarea tehnică nu-i împiedică pe oamenii de știință să găsească strategii prin care viața pe Marte să fie posibilă pe o perioadă mai mare de timp.

Una dintre aceste strategii inedite a fost elaborată de o echipă de cercetători de la Universitatea elvețiană École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), care a fost condusă de studenta Anne-Marlene Rüede.

Cum ar putea arăta locuințele de pe Marte

Cercetătorii elvețieni vor să construiască o structură de tip iglu, la polul nordic al planetei Marte. În acest sens, ei spun că gheața și praful de la polii planetei ar putea fi recoltați pentru a furniza apă, combustibil și materiale pentru viitoarea bază.

„Polii pot ridica mai multe provocări la început, dar sunt cea mai bună locație pe termen lung, deoarece conțin resurse naturale pe care le-am putea folosi”, a declarat Rüede.

„Structurile modulare sunt alcătuite din nucleu, capsule și o cupolă, care vor fi construite în avans de roboți, cu materiale găsite la fața locului”.

De asemenea, cupola va fi sigilată sub presiune și acoperită de o cochilie de gheață de trei metri, care ar trebui să protejeze oamenii de radiațiile solare și de meteoriți.

Citește mai mult: Realitatea


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii