Noutăți

Limba română – Nașterea și falsurile istorice. Taina formării cuvintelor…

Noi și noi probe demonstrează că limba română nu este născută din latină, că are rădăcini mai vechi, că trăim într-o mare minciună, girată la cel mai înalt nivel academic.

Cine ne vrea neapărat cu o istorie mai scurtă și puțin valoroasă? Cine ține neapărat să ne convingă că femeile dace au fost niște ușuratice care au pus la cale etnogeneza poporului român prin încrucișarea cu militarii și coloniștii romani, în imensa lor majoritate veniți din alte părți decât peninsula italică?

Cum minciuna are picioare scurte, până la urmă se va împiedica pe scările Academiei Române și ale Institutului de Lingvistică, arătându-le onorabililor “științifici” mizeria pe care au ascuns-o sub poalele DEX-ului.

Mulțumită muncii unor cercetători entuziaști, adevărul va triumfa, până la urmă!

nasterea_si_falsurile_istoriceUn pas important în lămurirea lui este și lucrarea lui Lucian G. Costi – Limba Română – Nașterea și falsurile istorice. Invitat în emisiunea mea de la Nașul Tv – Adevăruri Tulburătoare – împreună cu directorul editurii Uranus, Dumitru Ioncică, autorul cărții ne oferă o perspectivă inedită asupra originii limbii române, născută dintr-o abordare multidisciplinată.

Cartea poate fi găsită aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

O emisiune care merită văzută!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Limba română – Nașterea și falsurile istorice. Taina formării cuvintelor…

  1. Sunt multe de spus…Dar un lucru este clar,combinarea silabelor,in limba noastra are sens.Sunt lucruri pastrate si in celta;Gelu,Ghelo-geala,gheala,…ochiul,un om cu spirit de observatie.Zico,Zicu-Vorbaretul,Mucatra,piatra,trecuta prin foc apoi foarte dura,un om plin de duh…Ce sa citesti,ceee sa scrii…probabil nobilii vechi alegeau numele copiilor ,in functie de aptitudini!Nu aveau un nume pina ce dovedeau ceva.Noi la 5 ani, stiam ce este o moara de apa!La 6 ,ne invirteam cu o sapaliga in jurul unui fir de porumb.La 12 n-i sa pus coasa in mina…si a trebuit sa ne descurcam fara prea multe explicatii…La fiecare gresala aveam dreptul la o palma peste ceafa!Nimeni nu se supara.,,nu scapa somoiogul de sub bratul sting!”Se urmareau in vechime si se incurajau anumite aptitudini.Acela era numele tau!Astazi se pastreaza sub forma,,porecleleor”!…Sunt multe de spus…

  2. BA……maaaaa…..
    Cineva zicea ca vorbesc urat.
    Dar ba si ma exista in limba romana de cel putin trei mii ani si am dovada SCRISA….

  3. Parerea mea este ca limba româna (de fapt getica) a conservat cel mai bine vechea limba adamica, cea de dinainte de Turnul Babel. De ce i s-a ingaduit poporului getic sa-si conserve limba? Pentru ca acesta a conservat si credinta intr-un singur Dumnezeu (desigur, intr-o maniera destul de aproximativa) pana la aparitia Lui Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii