Noutăți

Liliacul de “aur” – Specie unică care trăiește doar în pădurile din Bolivia

În Bolivia trăiește o specie de liliac unică pe glob. Myotis Midastactus are blană lânoasă foarte scurtă și de culoare aurie, lucru neobișnuit pentru un Liliac. Acesta se hrănește doar pe timpul nopții, în special cu insecte, iar zilele le petrece departe de lumina soarelui, ascuns în scorburi sau peșteri. Numele său provine de la legenda regelui grec Midas care ar fi avut puterea de a transforma tot ce atingea în aur.

Deși s-au făcut mai multe încercări de a prinde un exemplar viu pentru studiu, acest lucru nu prea l-ea reușit oamenii de știință, ceea ce îi determină pe aceștia să considere că această specie este pe cale de dispariție. Dr. Moratelli a recunoscut că nu a reușit să prindă un specimen din Myotis Midastactus viu, în ciuda faptului că a petrecut două luni în savana boliviană: „Descoperirea unei noi specii este cea mai interesantă parte a cercetării mele și, în unele cazuri, având un exemplar viu pe care să îl putem arăta oamenilor, factorilor de decizie, este un pas uriaș pentru protejarea speciei și conservarea zonei în care acesta trăiește.”

Cel mai probabil cauza numărului redus este datorat defrișărilor excesive care au loc în vastele păduri din America de Sud, inclusiv în Bolivia. Țara mai găzduiește, pe lângă Myotis Midastactus, alte șase specii de lilieci.

 liliacul auriu

Traducerea si adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Liliacul de “aur” – Specie unică care trăiește doar în pădurile din Bolivia

  1. cetățeanul tulburat // 30 noiembrie 2015 at 6:18 // Răspunde

    Bolivia mai găzduiește un loc foarte interesant cu numele: Puma Punku.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii