Noutăți

Lifturile spațiale care ne ridică dincolo de cer… Doar un vis frumos sau proiect de viitor?

  •  
  •  
  •  

Lifturile spațiale se încadrează undeva la limita dintre un adevărat potențial de inginerie și o imposibilitate tehnologică. Însă ideea ar putea trece bariera de la science-fiction la realitate științifică cu doar puțină îmbunătățire a tehnologiei existente. Liftul spațial este o construcție uriașă care te poate urca în spațiu. Cu ajutorul lifturilor spațiale, ar putea fi eliminată dependența noastră de rachete pentru a ajunge în afara orbitei și poate chiar ar scădea costurile necesare călătoriilor în spațiu.

O construcție atât de înaltă ar necesita totuși o bază de dimensiuni incredibile, conform Real Engineering. Pentru a putea susține greutatea clădirilor înalte, arhitecții folosesc tehnici de combatere a puterii de compresie.

Deocamdată este sigur să spunem că lifturile spațiale sunt posibile în sensul că fizica modului în care funcționează are o bază reală, însă nu avem un material capabil să facă acest lucru posibil.

O tehnologie viitoare pe care mulți oameni o proiectează pentru lifturile spațiale include nanotuburile de carbon. Dacă acest material ar putea fi fabricat la scară largă, ar revoluționa viața pe pământ…

Citește mai mult: Playtech


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii