Noutăți

Libertatea de exprimare, făcută knockout în Franța! După ce a declarat că în școli sunt foarte mulți elevi musulmani, un primar francez a fost adus în instanță și amendat

Robert Menard este primar în orașul Beziers și un aliat al Frontului Național, partid cu un mesaj vehement anti-imigrație. Acum, informează BBC, edilul-șef din Beziers a fost amendat pentru fapta de „incitare la ură”, după ce a susținut că în școlile locale sunt prea mulți elevi de religie musulmană.

Comentariul a fost formulat în prima zi de școală, în septembrie 2016. Atunci, primarul a scris pe o rețea de socializare că asistă la „marea înlocuire”. Se precizează că afirmațiile primarului au fost considerate generatoare de dezbinare, fiind folosite pentru a descrie „presupusul” proces de înlocuire a populației autohtone de religie creștină de către imigranții musulmani. Din păcate, procesul de „înlocuire” e real, nu „presupus”!

Pe 5 septembrie 2016, primarul din Beziers a mai declarat, la TV, că într-o clasă a unei școli din orașul pe care îl administrează 91% dintre școlari sunt musulmani, că acest lucru este o problemă și că există unele limite ale toleranței.

b

Afirmațiile sale l-au costat pe Menard 2000 de euro, cu titlu de amendă. Pe lângă cei 2000 de euro pe care primarul din Beziers trebuie să-i achite ca amendă, instanța de judecată din Paris a hotărât că el mai trebuie să plătească încă 1000 de euro, drept cheltuieli de judecată, pentru grupul anti-rasist care a făcut plângerea.

Menard s-a apărat spunând că el doar a descris situația existentă în orașul său, că n-a făcut o judecată de valoare, ci doar a exprimat un fapt, spunând ceea ce a văzut. Primarul Menard s-a făcut cunoscut, anterior, ca un înfocat adversar al imigrației.

Deși e un politician independent, Menard este susținut de către Frontul Național, formațiunea politică condusă de către Marine Le Pen, candidata ce se va confrunta, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu Emmanuel Macron – liderul „centrist” perceput ca un continuator al politicilor (stângiste ale) președintelui în exercițiu al Franței.

FRANCE-ATTACKS-POLITICS-FAR-RIGHT-POLICE

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.bbc.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Libertatea de exprimare, făcută knockout în Franța! După ce a declarat că în școli sunt foarte mulți elevi musulmani, un primar francez a fost adus în instanță și amendat

  1. Această situaţie a avut loc în urmă cu vreo 20 de ani, în care a fost “implicat” primarul unui oraş din apropiere de Bucureşti, care a susţinut că «integrarea socială a tzeeganeelor ar trebui să înceapă cu folosirea săpunului».

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii